Džumbus u Tuzli: U nedjelju na programu Prvi Comic Fest

by admin
| 19:02

U nedjelju 28. augusta u Zlatarskoj ulici kod Kapije održat će se prvi Comic Fest u Tuzli, sa početkom od 13h.

U okviru Džumbus DIYYF, ovaj događaj će početi sa izložbom mladih strip artista i FanArt radova. U ulici će biti izložene i fotografije svih radova Tattoo Art-a sa Comic tematikom.

-Za sve zainteresovane posjetioce bit će organizovana mini radionica i prezentacija koju će voditi naši mladi strip artisti na temu kako početi crtati strip, odakle crpiti inspiraciju, koje olovke, boje, markere i papir koristiti – ističu organizatori.

Zanimljiv dio ovog događaja bit će izložba i velika trampa gdje će poštovaoci ove posebne kulture moći izložiti svoje figurice, stripove, knjige, postere, majice, DVD-ove, igrice i mijenjati se sa istomišljenicima. Cijeli događaj će biti propraćen muzikom i projekcijama raznih trailera, klipova comic filmova, serija. Svi posjetioci će imati priliku da nacrtaju nešto na velikom otvorenom zidu.

Iz Džumbus ekipe nam prenose da je cilj okupiti ljubitelje stripova te stoga, mali i veliki, koji imaju kostime i maske Batmana, Spidermana, Ironmana, StarWars likova, Garfield-a i svih drugih poznatih comic-con likova su pozvani da se obuku u svoje najdraže strip junake i dođu na ovaj događaj u Zlatarsku.

Comic Fest su organizovali mladi ljudi uz podršku udruženja „Tuzla uživo“ . Oni vjeruju da je u ovom gradu ostalo još ljubitelja stripova i da ova kultura neće nestati tako lako.  Bit će zabavno, i svaki rad ovih mladih stvaralaca će vas ostaviti bez daha.

Više informacija o drugim DŽUMBUS događajima OVDJE.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.