Festival Kaleidoskop: Počelo oslikavanje “veselih stepenica”, večeras prvi koncerti

by admin
| 13:10

Jučer, drugog dana Festivala Kaleidoskop su započele aktivnosti na uređenju površine za oslikavanje na stepenicama koje vode od naselja Bulevar ka UKC-u.

Sinoć je u Kući plamena mira održana predstava “Helem Nejse”, a u Caffe galeriji Bunt upriličen je koncert sastava Mojo Pin.

Danas, trećeg dana festivala Kaleidoskop, volonteri i aktivisti počinju oslikavanje stepenica od naselja Bulevar ka UKC-u. U okviru festivala održava se i aktivna radionica gitare, sa poznatim instrumentalistom Murisom Varajićem, pobjednikom na Steve Vai takmičenju, London 2008., koja počinje danas u 17:00, u Domu mladih.

Na platou kod Ismeta i Meše, od 10:00 do 22:00, otvoren je Kaleidoskop art, gdje su izložene unikatne i interesantne rukotvorine. U Gradskom parku likovni umjetnik iz Sarajeva, Dženan Hadžihasanović radi na oslikavanju murala pod nazivom – “Bosanski ćilim”.

Danas počinju koncerti u parku kod bivše Muzičke škole. Nastupiće neki od najpopularnijih sastava domaće i regionalne muzičke scene, koji će promovirati svoja najnovija izdanja.

Večeras od 19:30 nastupaju: Untold, Xeper, Mefistofeles, Frenkie, Edo Maajka i Strava škola.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.