Husref Musemić: Sarajevo je moj klub, vratit ću se jednog dana da osvojim titulu

by admin
| 11:39

Kada FK Sarajevo ostane bez trenera, jedan od kandidata da popuni upražnjeno mjesto uvijek je Husref Musemić.

Tako je i ovoga puta. Almir Hurtić jučer je smijenjen sa mjesta šefa stručnog štaba, a klub iz Titove 38b krenuo je u potragu za njegovom zamjenom. U igri su brojna imena. Među njima je, naravno, i Husref Musemić, aktuelni trener tuzlanske Slobode – piše Faktor.ba.

– Apsolutno ste upravu. Kada god Sarajevo ostane bez trenera moje ime se spominje. Papir sve trpi – kazao je na početku razgovora za Faktor Husref Musemić.

Musemić je vezan ugovorom sa tuzlanskim premijerligašem. Na Tušnju radi sjajan posao. Prošle sezone samo zbog nedostatka širine izmakao mu je trofej, a Slobodi dobro ide i ove godine. Tuzlaci su trenutno prvoplasirani tim premijerligaške tabele.

– Govorio sam i ljetos, ponavljam i sada. Za mene je dogovor kao i ugovor. Imam ugovor sa Slobodom, imam dogovor, tako da nemam ni jedan razlog da mijenjam sredinu. – dodaje Musemić.

Ipak, Sarajevo je klub koji je ostavio neizbrisiv trag u karijeri ovog 55-godišnjeg stručnjaka. Musemić je sa Bordo klubom titulu osvojio i kao igrač i kao trener.

– Sarajevo je moj klub. Sigurno je da ću se vratiti. Za godinu, dvije, pet…Nadam se da ću ponovo dobiti priliku da sa Sarajevom osvojim titulu, a onda mogu i da umrem – kroz smijeh nam je kazao trener Slobode.

(TI/Faktor.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.