KBV “Flek Tom-Cat”: Mesud Selimović ponovo u Njemačkoj, Semir Delić napada titulu prvaka Evrope

by admin
| 9:31

Mesuda Selimovića i Semira Delića, dvojicu najiskusnijih i najboljh takmičara KBV “Flek Tom-Cat” uskoro očekuju novi mečevi.

Mesud Selimović će imati novi izazov u profesionalnim borbama, te će 17. septembra nastupiti na manifestaciji  “It´s Fight Time 3” koja će se održati u njemačkom Darmstadtu, dok će Semir Delić 15. oktobra u Španiji napasti pojas prvaka Evrope u WAKO PRO verziji.

Selimović, koji je veći imao nekoliko uspješnih profesionalnih borbi u Njemačkoj, za protivnika će imati njemačkog borca Badria Traorea (26), koji se ranije već okitio titulom svjetskog prvaka u ISKA verziji u disciplini K1 i koji je do sada upisao 20 profesionalnih borbi i 18 pobjeda. Za razliku od njega, naš predstavnik ima 34 borbe, od kojih je 27 završio u svoju korist. 

Protivnik Semiru Deliću u borbi za titulu profesionalnog prvaka Evrope u disciplini low kick (-64,5 kg) je Andoni Eglesias iz Španije amaterski i profesionalni prvak Evrope. 

U KBV “Flek Tom-Cat” pripreme ovih tkamičara traju već uveliko, a širi tim koji uključuje još Nikolu Drobnjaka, Mirnesa Vejzovića i Amru Selmić se priprema i za Evropsko amatersko prvenstvo, koje se od 22. oktobra održava u Mariboru (Slovenija).

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.