Više od 300 izlagača: Danas otvaranje Sajma šljive u Gradačcu

by admin
| 5:14

Danas, u srijedu 24. avgusta, u 12 sati na svečan način u Gradačcu će biti otvoren 43. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije, poznatiji kao “Sajam šljive”.

Privrednu manifestaciju, koja svojim sadržajem predstavlja jedinstven sajam poljoprivrede i prehrambene industrije za Bosnu i Hercegovini, svečano će otvoriti premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić.

Ceremoniji otvaranja prisustvovaće će brojni dužnosnici, predstavnici javnoga, političkoga i kulturnoga života u BiH, a jedan od gostiju bit će i bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, koji četvrti put dolazi na Sajam šljive.

Na ovogodišnjem Sajmu šljive svoje proizvode i usluge, na oko 2.500 kvadratnih metara zatvorenog i na oko 3.000 metara otvorenoga sajamskoga prostora, prezentirat će 302 izlagača iz Bosne i Hercegovine, zemalja okruženja i Europske unije.

– Ovaj 43. po redu sajam, jedan od najbrojnijih po broju izlagača, što dovoljno govori o kvaliteti ove sajamske manifestacije, ali i želji izlagača da se predstave u Gradačcu – kazao je direktor Gradačačkoga sjama Hašim Šabanović.

Ovogodišnji 43. međunarodni sajm poljoprivrede i prehrambene idustrije – Sajam šljive održat će se od 24. do 28. avgusta, javlja Fena.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.