Nagrada za “preletače”: Enes Huseinagić i Džemal Džindo završili na izbornoj listi SDP-a Tuzla!

by admin
| 19:28

Vijećnici Gradskog vijeća Tuzla Enes Huseinagić i Džemal Džindo, koje su na prošlom lokalnim izborima u Gradsko vijeće doveli glasači SBB-a, a koji su nedugo nakon izbora počeli da djeluju samostalno, pred naredne lokalne izbore u Tuzli naći će se na listi SDP-a Tuzla.

Bit će to svojevrsna nagrada za spomenute “preletače”, koji su dizanjem ruku nedavno spasili poljuljanju većinu SDP-a i BOSS-a u Gradskom vijeću Tuzla.

“Preletači” u GV Tuzla u žižu tuzlanske javnosti su došli prilikom 21. sjednice GV Tuzla, kada se glasalo za  imenovanja u upravne i nadzorne odbore institucija u kojima Grad Tuzla ima upravljačka prava, a koji nisu mogli biti izglasani bez pomoći nekoga iz dotadašnje opozicije.

Tada su preletači pogurali imenovanja vladajuće većine, a najviše prašine diglo je upravo imenovanje Dženane Huseinagić u UO Doma penzionera Tuzla, za koje je glasao i njen otac, vijećnik Enes Huseinagić, koji je Vijeće ušao kao nosilac liste SBB-a, preko prelaska u SZBiH došao u poziciju “samostalnog vijećnika”, te na kraju evo stigao i na listu SDP-a.

Inače, na listi SDP-a za GV Tuzla se nalazi još nekoliko kandidata koji su ranije imali članske knjižice drugih stranaka i partija, pa čak i istaknuti “plenumaši” koji su učestvovali u februarskim protestima, kada su gorile zgrade Vlade TK i Općine Tuzla na čijem čelu su se nalazili upravo kadrovi SDP-a.

(Tuzlainfo.ba)

Vezane vijesti: 

Izbori 2016: Objavljene konačne izborne liste za gradonačelnika i Gradsko vijeće Tuzle

Otac glasao za kćerku: Ko je imenovan u upravne odbore tuzlanskih javnih ustanova?