Centralno grijanje Tuzla: Zavšen veći dio planiranih remonta na mreži

by admin
| 19:10

Od 05.05.2016. godine poduzeće ”Centralno grijanje” d.d. Tuzla je započelo aktivnosti na remontu sistema daljinskog grijanja.

Kako navode iz ovog preduzeća, trenutno se izvode radovi na sanaciji vrelovodnog ogranka NO300 uz rijeku Jalu, od mosta između zgrade Gradske uprave i Hotela Tuzla prema naselju Bulevar.

Završeni su svi radovi na sanaciji magistralnog vrelovoda NO500 kod južne saobraćajnice preko puta JU Dom penzionera Tuzla i ugradnji sekcionih zatvarača kod objekta JU BKC Tuzla.

Završeni su i svi radovi na rekonstrukciji i zamjeni vrelovodne mreže u naselju Slatina, ulica Albina Herljevića 21-31, uključujući i uređenje terena, azavršeno je i uređenje terena nakon rekonstrukcije magistralnog vrelovoda NO450 u blizini parkinga Hotela Tuzla.

U periodu 15.-20.08.2016. godine urađena je rekonstrukcija-zamjena toplovodne mreže za objekte u ulici ZAVNOBiH 3 i 5 te Aleja Alije Izetbegovića 7 i 9

Do 27. 08. 2016. godine planirano je uređenje terena – asfaltiranje u naselju Solina (dio trase toplovodne mreže za ”A” blok) i Sjenjak (dio vrelovodne i toplovodne mreže za ”D” blok).

Do početka sezone grijanja 2016/2017 planirana je i sanacija magistralnog vrelovoda NO600 u krugu poduzeća ”Livnica čelika” Tuzla, pjeskarenje i nova termička izolacija cjevovoda te građevinska rekonstrukcija podizne stanice za naselje Skojevska u ulici Šabana Zahirovića. Osim ovih aktivnosti na vrelovodnoj mreži planirane su i aktivnosti na rekonstrukciji određenog broja toplinskih podstanica.

– Molimo sve građane za razumijevanje i strpljenje tokom izvođenja svih radova na remontu sistema daljinskog grijanja kako bi se svi planirani radovi završili a poduzeće ”Centralno grijanje” d.d. spremno dočekalo predstojeću sezonu grijanja 2016/2017 – istakli su iz Centralnog grijanja Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.