Vlada Bege Gutića ne odustaje: Za realizaciju projekata u Banovićima odobreno još 278.000 KM!

by admin
| 13:24

U okviru Programa ulaganja sredstava vodnih naknada u oblast vodoprivrede u 2016. godini, Vlada TK na današnjoj sjednici je odobrila sradstva za učešće u realizaciji više projekata na području Tuzlanskog kantona.

Vlada je slično kao i na prošloj sjednici kada je data saglasnost na Odluku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, najviše sredstava odobrila za projekte u Općini Banovići.

Nakon prošlosedmičnih 200.000 KM, ove sedmice Vlada TK je u rodno mjesto premijera Bege Gutića proslijedila skoro 280.000 KM, za realizaciju novih projekata.

Tako su odobrena su sredstva za učešće u finansiranju izrade glavnog projekta vodovoda u naseljenom mjestu Prijanovići, Rujići, Krivajevići, Plahovići i Buševo, općina Kladanj, planirana Programom ulaganja sredstava vodnih naknada u oblast vodoprivrede u 2016. godini, u ukupnom iznosu od 13.880,00 KM.

Odobrena su sredstva za Regulaciju rijeke Litve, općina Banovići, planirana Programom ulaganja sredstava vodnih naknada u oblast vodoprivrede u 2016. godini u ukupnom iznosu od 112.825,17 KM.

Odobravaju se sredstva za sufinansiranje izvođenja radova na izgradnji kanalizacionog kolektora od TS Mušići do TK Borac, općina Banovići, planirana Programom ulaganja sredstava vodnih naknada u oblast vodoprivrede u 2016. godini, u ukupnom iznosu od 80.000,00 KM.

Odobrena su sredstva za sufinansiranje izvođenja radova na izgradnji vodovoda u zoni B, općina Banovići, planirana Programom ulaganja sredstava vodnih naknada u oblast vodoprivrede u 2016. godini u ukupnom iznosu od 86.000,00 KM.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.