Vlada TK: Odobrena sredstva za zapošljavanje 36 pripadnika boračke populacije

by admin
| 13:14

Vlada je donijela odluke o saglasnosti na rješenja o odobravanju sredstava u svrhu zapošljavanja 36 pripadnika boračke populacije u 11 privrednih društava.

Nakon okončanog postupka donesena je Konačna rang lista kandidata za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava u svrhu zapošljavanja branilaca i članova njihovih porodica Tuzlanskog kantona kojom je „Bingo” d.o.o. export-import Tuzla rangiran na prvom mjestu te je odobren iznos u visini 30.000,00 KM.

Vlada je također odobrila Obrtničkoj djelatnosti „STOLARIJA BEĆA” Tuzla, Bečić Emira iz Tuzle i „TOM-CAT” d.o.o. za građevinarstvo, uvoz-izvoz, trgovine i usluge Tuzla iznose od 30.000,00 KM u svrhu zapošljavanja branilaca i članova njihovih porodica.

Privrednim društvima „ELDOM” doo za proizvodnju, trgovinu i usluge Tuzla, „FIN-CONSULT-u” doo za finansijsko računovodstveni i upravljački consulting Tuzla, „IRON” doo za proizvodnju i trgovinu Srebrenik, KOTING-u” doo za proizvodnju, promet i usluge Tuzla, „MONT – FASADEN-u” doo za proizvodnju, usluge, vanjsku i unutrašnju trgovinu Banovići, „TRING” doo Complete Engineering Gračanica, „VIDIK” doo za posredništvo, informativnu i trgovinsku djelatnost Tuzla i ZENO-TURS” doo za transport, trgovinu i usluge Sapna, odobreno je po 20.000,00 KM u svrhu zapošljavanja branilaca i članova njihovih porodica.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.