Heroji nisu sami: Organizovan izlet i podjela školskog pribora za djecu i mlade oboljele od malignih oboljenja

by admin
| 12:52

Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti sa područja Tuzlanskog kantona, PIPOL  je u sklopu  projekta  „Heroji nisu sami“, čiji je generalni pokrovitelj Federalno ministarstvo rada i socojalne politike,  organizovalo   21.08.2016. godine, na Pannonici,  jednodnevni rehabilitacioni izlet za djecu i mlade oboljle i izliječene od malignih oboljenja i članove njihovih porodica.

U prelijepom kompleksu Pannonica uživalo je  stotinjak članova Udruženja.  Kupanje, malo sunčanja, vježbanje na otvorenom, obilazak neolitskog sojeničkog naselja samo su neke od aktivnosti u kojima su naši mališani, ali i oni nešto stariji, uživali toga dana.

– Posebno oduševljnje naših najmlađih članova izazvala je vožnja turističim vozićem kroz Grad Tuzlu. Tako su naši štićenici, iz jednog sasvim novog ugla, upoznali prelijepu Tuzlu i njene najvažnije znamenitosti. Ali, ni tu nije bio iznenađenjima kraj. U sklopu projekta „Heroji nisu sami“ izvšena je i podjela školskih torbi i dijela školskog pribora za sve osnovce, srednjoškolce i studente koji su članovi našeg Udruženja. Na taj način smo, sa jedne strane,  doprinijeli uspješnijoj inkluziji naših štićenika u obrazovni sistem, a sa druge strane, znatno pomogli našim roditeljima u pripremama  za školu – istakli su iz Udruženje „PIPOL“

Udruženje „PIPOL“ ovom prilikom se zahvaljuje Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike na pomoći i podršci u implementaciji projekta „Heroji nisu sami“, Gradu Tuzli i JKP „Pannonica“ d.o.o. Tuzla, koji su donirali besplatne ulaznice za članove našeg Udruženja kao i JKP „ Saobraćaj i komunikacije – Tuzla“ d.o.o. Tuzla,  koji su obezbijedili besplatne vožnje turističim vozićem za naše najmlađe članove – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.