MIZ Tuzla: Proučena ikrar dova za tuzlanske hadžije

by admin
| 7:05

Ikrar dova za ovogodišnje hadžije koji na hadž putuju s područja Medžlisa Islamske zajednice Tuzla upriličena je jučer, 20. avgusta u Hadžijskoj džamiji u Novom naselju u Solini.

Pored budućih hadžija, njihovih najmilijih, ikrar dovi su prisustvovali glavni imam Medžlisa Tuzla, hafiz Ahmed-ef. Huskanović, predsjednik Hasan-ef. Spahić, tuzlanski imami i dragi gosti koji su ove svečane trenutke priprema za odlazak na hadž željeli podijeliti s budućim hadžijama i hadži-hanumama.

Ovom prilikom prigodan vaz održao je mr. Esnaf-ef. Imamović koji je govorio o islamskim dužnostima posebno se osvrnuvši na važnost hadža i obreda koji se čine na ovom putovanju koje je peta islamska dužnost.

Hadžijama i svim prisutnima se u ime Medžlisa Tuzla obratio se i glavni imam, hafiz Ahmed-ef. Huskanović koji je, između ostalog, istakao da je najvažnije sačuvati vjeru. U tom tonu čuvanja vjere poželio je hadžijama hairli putovanje uz želju da oni koji putuju na hadž prenesu naše selame Poslaniku i ne zaborave doviti za svoje najmilije, ali i sve one koji ostaju u našoj domovini, Bosni i Hercegovini.

Prigodan program satkan ilahijama, kasidama i tekbirima izveli su članovi hora Gazi Turali-beg.

Hadžije i hadži-hanume put Meke, s ciljem obavljanja ove pete dužnosti, kreću u ponedjeljak, 29. avgusta – navedeno je u informaciji MIZ Tuzla.

Na ovogodišnji hadž s Muftijstva tuzlanskog ide 188 hadžija.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.