“Džumbus” u Tuzli: Počinje festival za ljubitelje urbane muzike, stripova, sporta, zdravog života, umjetnina, igara..

by admin
| 5:25

Ekipa mladih ljudi, od 15 do 25 godina, zajedno sa Udruženjem „Tuzla Uživo“ u narednim danima će u Tuzli predstaviti Džumbus – Do It Yourself Youth Festival.

Džumbus DIYYF, pod pokroviteljstvom Federalnih ministarstava za kulturu i sport te obrazovanje i nauku, će obuhvatiti nekoliko događaja u našem gradu. Budite dio Džumbusa, ugodite sami sebi ili samo dođite i podržite mlade ljude koji prave, stvaraju, organizuju – ističu organizatori.

„Shock Rock Therapy“, „Open Battle Night“, „Comic Fest“, „Džumbar“, „Ne pravi džumbus od zdravlja“, „Interaktivne igre“ su samo neki od naziva događaja koji slijede u narednim danima augusta i septembra. Oni će obradovati ljubitelje urbane muzike, stripova, sporta, zdravog života, umjetnina, igara. 

Prvi u nizu događaja je „Shock Rock Therapy“ .Ovaj događaj će početi u Subotu 20.8. u 18.00h u Zlatarskoj ulici, sa kraćim merchandise bazarom za poštovaoce r'n'r kulture. Uvod za svirku bit će jamming, tj. muzičari iz publike,  koji znaju svirati i pjevati r'n'r, će dobiti priliku da se predstave prisutnima. To će biti dovoljna uvertira za svirku koja će uslijediti.  Od 20.00h očekujte dobre zvuke  dva mlada benda „Creeps of the New Age“ i „Kontrast“.  

Mladim ljudima treba dati priliku da se osjećaju korisnim, da organizuju ono što njih zanima, da sami nauče kako postati odgovoran i  dozvoliti im da budu kreativni! Budite dio događaja, budite podrška, dođite u subotu u Zlatarsku da započnemo Džumbus!

Iz Tuzla Live-a i Džumbus ekipe vam poručuju, ako imate želju da se uključite u jedan od ovih događaja, pišite na fb stranicu http://fb.com/DzumbusDIYYF ili se javite na broj telefona 062 761 331 i postanite dio Džumbusa!

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.