Vrpcu presjekla četiri zvaničnika: Renovirana glavna poslovnica NLB Banke u Tuzli

by admin
| 15:55

Svečanom otvorenju renovirane centralne tuzlanske poslovnice NLB Banke i Poslovnog centra za pravna lica koje ima i simboličko značenje za Tuzlu i Tuzlanski kanton dans je prisustvovao veliki broj zvanica, među kojima premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Značaj je, rečeno je ovom prilikom, utoliko veći budući da se radi o mjestu koje je već decenijama veliki broj građana i pravnih lica sa područja TK odabrao za poslovnog partnera.

„Vlada Tuzlanskog kantona s odobravanjem gleda na svaku investiciju i proširivanje kapaciteta svih privrednih subjekata u našem kantonu. Kada svoje kapacitete na ovom području proširuje bankarski sektor, kao jedan od stubova poslovanja i jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini, onda je to indirektno pokazatelj i napretka koji se ostvaruje u drugim segmentima društvenog života na našem kantonu”, rekao je ovom prilikom premijer Gutić

„Obnavljanjem ove poslovnice koja je uređena po najsavremenijim bankarskim standardima nastavljamo sa realizacijom procesa unaprjeđenja izgleda poslovnih jedinica. Iako je u današnje vrijeme naglasak na korištenju savremenih tehnologija čije trendove slijedi i NLB Banka, želio bih istaći da nam je veoma važno zadržati i unaprijediti lični kontakt sa klijentima i na taj način dodatno unaprijediti i osnažiti poslovanje Banke”, izjavio je Senad Redžić, direktor NLB Banke d.d. Sarajevo.

Jasmin Imamović je u svom govoru istakao da su banke i više nego likvidne, da imaju ogromna neplasirana sredstva i to sredstva građana i privrede Bosne i Hercegovine.

Gradonačelnik je napomenuo da privredna preduzeća i građani očekuju povoljnije kredite, što bi pokrenulo stanogradnju, a povoljniji krediti bi ubrzali i razvoj privrednih preduzeća, čime bi se povećao broj radnih mjesta. Istovremeno, banke bi plasirale više kredita nego sada i svima bi bilo dobro.

Savremeni izgled poslovnice u Tuzli ima za cilj proširenje usluga za građane i pravna lica u novom i moderno opremljenom prostoru prilagođenom potrebama klijenata, a sve u cilju unapređenja i osnaženja odnosa s klijentima.

Otvaranjem ove adaptirane poslovnice, NLB Banka d.d., Sarajevo omogućava građanima Tuzle i okoline kvalitetniju i veću dostupnost svojih usluga.

Svečanu vrpcu, čime je simbolično uređeni objekat pušten u rad, zajedno su presjekli Bego Gutić, Jasmin Imamović, Senad Redžić i Blaž Brodnjak, predsjednik Nadzornog odbora NLB Banke.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.