Građani traže reakciju vlasti: Igralište na Sjenjaku opasno po djecu! (FOTO)

by admin
| 9:04

Dječije igrališe na Sjenjaku, smješteno iza E bloka, jedno je od popularnijih u istočnom dijelu grada i svakodnevno privlači veliki broj djece i njihovih roditelja.

Međutim, kako nam pišu stanari okolnih zgrada i roditelji djece koja se tamo igraju, samo je pitanja dana kada će se neko dijete teže povrijediti na postavljenim rekvizitima koji su u lošem stanju.

– Na toboganima se nalaze nezaštićeni vijci i ekseri, žice na ogradi su potrgane i konstantno prijete prolaznicima, a ivičnjaci su ogromni za djecu. Mnogo toga je devastirano, stol za stoni tenis je oboren već godinama, a nedavno je jednom djetetu konstrukcija gola pala na nogu. Veliki problem su i vlasnici pasa koji ih dovode u prostor igrališta. Iza sebe ostavljaju izmet, a nerijetko i plaše djecu. Na ovaj način se obraćamo vama, kao mediju koji može ukazati na problem, a pisat ćemo i gradskim vlastima da učine nešto dok ne bude kasno – naveli su građani Sjenjaka koji su nam se obratili kraćim dopisom i poslali fotografije igrališta.

Na 103 od 115 dječijih igrališta u BiH utvrđeno je da je dječija oprema neispravna i da ne ispunjava propisane sigurnosne zahtjeve, pokazalo je posljednje istraživanje Agencije za nadzor nad tržištem BiH (ANNT BiH).

Od navedenog broja ispitanih igrališta, četiri su u Tuzli. 

(Tuzlainfo.ba)