Sport koji spaja ljude: U subotu u Tuzli promocija Ultimate frisbee-a

by admin
| 7:20

U subotu 20. augusta 2016. od 10 sati, na lokaciji park pored stare Muzičke škole, odžat će se promocija sporta Ultimate frisbee, koju u 10 gradova BiH u okviru projekta Learning to play: Together organizuje frizbi klub Ćejfi iz Lukavca u saradnji sa Američkom ambasadom u BiH.

Projekat Learning to Play: Together će udružiti ultimate igrače iz različitih entiteta Bosne i Hercegovine kroz ultimate frizbi seminare. Ključna komponenta projekta je Duh Igre i načela lične odgovornosti i riješavanje konflikta. Dozvoljavanjem mladim da igraju zajedno i učenjem kako da prihvataju različita mišljenja bez sudije na terenu razvija se povjerenje i poštovanje prema drugim igračima.

Cilj projekta je udruživanje mladih različitih nacionalnosti, prihvatanje različitosti i različita mišljenja kroz ultimate frizbi.

-Osnivanjem novih klubova imat ćemo klubove u različitim dijelovima regije koji će posjećivati jedni druge i razbijati predrasude. Održivost projekta će se odraziti osnivanjem lige na nivou Bosne i Hercegovine. Formiranjem saveza u BiH naša drzava će imati pravo za nastupanje na Europskom i Svjetskom nacionalnom prvenstvu – saopštili su organizatori ovog događaja.

(Tuzlainfo.ba)