Sjeverna saobraćajnica: Uspostavljen zeleni val, ali bez semafora “kod Tenisa”

by admin
| 14:08

Na današnjoj sjednici Kolegija gradonačelnika Grada Tuzle, razmatrana je, između ostalog i Informacija o realizaciji Projekta uspostavljanja zelenog vala na Sjevernoj saobraćajnici.

Predstavnici Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica upoznali su članove Kolegija da je, nakon probnog rada od 60 dana, uspostavljen zeleni val na Sjevernoj saobraćajnici. Preostalo je još da se do kraja mjeseca zamijeni uređaj na raskrsnici Tenis, jer je neophodno izvesti građevinske radove.

Gradonačelnik je, ovom prilikom, zahvalio svim učesnicima u saobraćaju, posebno pješacima, na strpljenju tokom probnog perioda rada semafora, kao i na njihovim sugestijama, koje su, gdje god su to mogućnosti dozvoljavale, uvažene.

„Očekuje se veća disciplina svih učesnika u saobraćaju, i pješaka i vozača. Tako će i efekti usklađivanja semafora biti vidljiviji. Radili smo na tome da sistem više pogoduje pješacima, nego vozačima, ali svi moramo biti disciplinovaniji, prije svega, radi bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju“ istakao je Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Predstavnici gradske komunalne službe su najavili nove projekte na unaprjeđenju saobraćaja, na čijoj se pripremi već radi.

U toku je izrada kompletne projektne dokumentacije za uređenje raskrsnica Pašabunar, Livnica i Solana, a realizacija ovih projekata se očekuje u toku 2017. gdodine. U planu za narednu godinu je izgradnja nekoliko kružnih tokova, s tim da je već je u toku izgradnja kružnog toka kod Gradske uprave. Pored toga, do unaprjeđenja saobraćaja će doći i uvođenjem sistema upravljanja semaforima, ovisno o opterećenju saobraćaja.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.