Završeni “Dani Velike Gospe” u Breškama: Organizatori zadovoljni, posjetitelji veseli (FOTO)

by admin
| 5:15

U organizaciji Udruženja “Društvo Breščana”, a povodom katoličkog blagdana Velika Gospa, u tuzlanskoj mjesnoj zajednici Breške jučer su narodnim veseljem i završnom manifestacijom okončanani “Dani Velike Gospe”, koji su i ove godine posjetiteljima ponudili bogat sadržaj.

U sklopu manifestacije koja je počela 6. augusta, održani su brojni edukativni, kulturni i sportski sadržaji.

– Ono što je bitno izdvojiti je skup “Tradicija, turizam i volonterizam”, na kojoj smo imali predstavnike Vukovarsko – sremske Županije, koji su brojnim posjetiteljima prenijeli pozitivne primjere razvoja ruralnih područja i očuvanja njihove tradicije. Nas najviše interesuje razvoj seoskog turizma, a smatramo da su Breške idealno mjesto za razvoj te turističke grane. Problem nam predstavljaju smještajni kapaciteti, ali u narednom periodu radit ćemo i na rješavanju tog problema – kazala nam je Svjetlana Nikolić, predsjednica udruge “Društvo Breščana”.

Pored veoma bogatog kulturnog i sportskog sadržaja, posjetitelji su jučer mogli uživati u druženju i narodnom veselju, te svako za sebe naći nešto na brojnim prodajnim štandovima gdje su posebnu pažnju privlačili suveniri i domaći proizvodi.

– Ovdje nam je jako lijepo, družimo se i atmosfera je  odlična. Prethodnih godina je također bilo lijepo, ali danas je posebno veselo, ljudi su sretni što je najbitnije – istakla je Ana Stefanović, jedna od brojnih izlagača.

Udruga “Društvo Breščana” od ove godine posjeduje i akreditaciju za organiziranje volontiranja, koje im je izdalo Federalno ministarstvo pravosuđa.

Završnog dana manifestacije, koja je i dio “Ljeta u Tuzli” priređen je i otvoreni program “Zavičajni mozaik” na Zavičajnom radiju Breške u kojem je gostovao i Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, koji je sa saradnicima jučer boravio na ovom događaju, kao i brojni drugi gosti i predavači.

(Tuzlainfo.ba/A. Šiljković)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.