Žrtva prevaranta iz Srbije: Tuzlak avansno platio nepostojeći apartman na moru!

by admin
| 20:45

Sagovornik portala Tuzlainfo.ba, koji se već nekoliko dana nalazi na odmoru u Crnoj Gori, tvrdi da je prevaren, jer je avansno platio dio zakupa apartmana u Čanju koji ne postoji.

Avans je uplatio na ime Nemanje Živkovića iz Srbije, sa kojim je u kontakt stupio preko Facebooka.

– Nisam ni sumnajo da bi u pitanju mogla biti prevara, jer sam na njegovoj Facebok stranici, koja je imala 1000 lajkova, čitao mnoštvo pozitivnih komentara. Od njega sam dobio i slike apartmana, a kao potvrdu rezervacije za početak augusta sam uplatio avans od 48 eura, koliko je po dogovoru bio jednodnevni zakup. Ostatak sam trebao platiti “vlasniku” prilikom dolaska – rekao nam je E.Š. iz Tuzle.

Da su on i njegova porodica prevareni posumnjao je nekoliko dana prije polaska za Crnu Goru. Naknadnim provjerama je ustanovio da apartman koji je avansno rezervisao ne postoji, te da u Čanju niko nije niti čuo za izvjesnog Nemanju Živkovića.

-Broj telefona na koji se ranije javljao je ugasio, a ugasio je i Facebook stranicu. Sada se ne želim njime baviti, jer koristim odmor. Kada se vratim u Tuzlu sve ću prijaviti policiji. Njegov račun u banci na koji sam uplatio novac je dokaz i dovoljan trag. Ukoliko se neko bude htio pozabaviti tim slučajem, mislim da neće biti teško uhvatiti prevaranta – ističe E.Š. koji se trenutno sa svojom porodicom, u drugom apartmanu odmora u Crnoj Gori, ali “kraći” za 48 eura.

Priča našeg sugrađanina je još jedna opomena da budete oprezniji prilikom rezervacije smještaja, ukoliko to ne radite preko registrovanih agencija.

Potvrđeno je da je ista osoba prevarila i nekolicinu osoba iz Srbije, a pretpostavlja se da je u prevaru bilo uključeno više osoba.

(Tuzlainfo.ba /N.Ć)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.