Ove sezone veće ambicije: Odbojkaši Slobode počeli pripreme za Superligu FBiH

by admin
| 5:39

Odbojkaši tuzlanske Slobode u subotu, 13. augusta su započeli pripreme za novu sezonu u Superligi Federacije BiH.

Nakon četveromjesečne pauze poslije završetka prošle sezone, šef stručnog štaba Josip Vojnić i trener Smail Slijepčević okupili su svoje igrače i zvaničnom prozivkom označili početak novog ciklusa.

Stručni štab računa na sve igrače iz prošle sezone. Zadržavanje igračkog kadra bila je jedna od ključnih zadaća s obzirom na to da je ekipa prošle godine pokazala svoj potencijal i naznačila da u budućnosti može napraviti još bolje rezultate.

– Očekuje nas sezona u novom sistemu takmičenja. Kako sada stvari stoje, a takva je najava i iz Odbojkaškog saveza Federacije BiH, igrat će se jedinstvena Superliga Federacije BiH sa 11 klubova. To znači da će liga biti jača nego prošle sezone i da ćemo morati uložiti još više truda i znanja kako bismo ostvarili svoje ciljeve. Prošla sezona bila je prva seniorska za većinu naših igrača i logično je bilo da nismo stavljali velike rezultatske imperative pred njih. Ovoga puta rezultatska letvica je postavljena nešto više. Želja nam je plasman u sami vrh tabele, a nećemo bježati od odgovornosti ako se ukaže prilika za osvajanje prvog mjesta. Ipak, pored ovakvih rezultatskih ambicija, nećemo zaboraviti razvoj naših mlađih igrača pred kojima je svijetla perspektiva – kaže šef stručnog štaba odbojkaša Josip Vojnić.

Tuzlanski odbojkaši pripreme će obavljati u dvorani Mejdan i još nekoliko manjih dvorana u Tuzli, te na atletskoj stazi Gradskog stadiona Tušanj. Najveći dio bazičnih priprema bit će obavljen do kraja augusta, a u septembru počinje uigravanje ekipe u dvorani. U tome smislu, za drugu polovicu septembra planirano je odigravanje nekoliko kontrolnih utakmica.

(Tuzlaianfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.