MUP TK: Pojačane mjere prevencije terorizma na području TK

by admin
| 6:32

Vijeće ministara prošle godine usvojilo je Strategiju za prevenciju i borbu protiv terorizma. Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, po toj statergiju, poduzelo je niz aktivnosti kao bi pojačali sigurnost i suzbili eventualni terorizam na području našeg kantona.

Kada je u pitanju prevencija terorizma, na području Tuzlanskog kantona do sad nisu zabilježeni slučajevi ovog krivičnog djela. Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona sarađuje sa Federalnom upravom policije, kantonalnim i državnim Tužilaštvom kako bi zadržalo ovaj trend. Za sada, ove aktivnosti pokazale su se kao uspješne i sve mjere zaštite su poduzete – piše RTVTK.

“Kada je u pitanju borba protiv terorizma ja moram reći da je Vijeće ministara donijelo Strategiju za prevenciju i borbu protiv terorizma na osnovu koje su Agencije za provođenje zakona donijele svoje akcione planove. Tako je i Ministastvo unutrašnjih poslova sačinilo jedan akcioni plan i po njemu postupamo. Dakle, pojačane su mjere policijskih službenika kada je u pitanju borba protiv terorizma”, istakao je Fadil Šljivić, komesar u MUP-u Tk.

Na području Tuzlanskog kantona pojačane su kontrole, kada je u pitanju zaštita. Veći broj policijskih službenika uključen je u akcije prevencije, a u Ministarstvu unutrašnjih poslova kažu da će i u narednom periodu biti u pripravnosti kada je u pitanju suzbijanje i prevencija terorizma na području našeg kantona.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.