Građani pitaju: Da li su i fekalije u našoj ulici “istinska vrijednost Tuzle”? (FOTO)

by admin
| 21:24

Na našu adresu je stiglo pismo našeg sugrađanina koji je želio ukazati na problem sa kojim se susreću stanovnici ulice Meme Suljetovića u tuzlanskoj gradskoj mjesnoj zajednici “Solana”.

U pismu, koje prenosimo u cjelosti, se navodi:

Proteklih nekoliko dana grad Tuzla obilježen je jumbo plakatima javnih preduzeća grada Tuzle. Među prvima je istaknuto preduzeće JKP „Vodovod i kanalizacija“ Tuzla sa natpisom „Naš Grad, Naš Vodovod, Istinska Vrijednost.“

Ono što želim reći je problem koji imam u svojoj ulici. Naime, u ulici Meme Suljetovića je pukla cijev otpadnih voda i fekalije teku niz ulicu šireći bakterije i neugodan miris. Napomenut ću da se na tom mjestu okupljaju i igraju djeca osnovnoškolskog uzrasta. Također ću napomenuti da se ovo desilo i prošlog ljeta te da su na inicijativu građana, nakon mjesec dana čekanja, došli radnici  i „dugoročno“ riješili problem. Rupa koja je iskopana je samo popunjena kamenjem i time se posao završio.

Problem se ponovno javio prije 15 dana i niko ništa ne poduzima po tom pitanju. Pitam se zašto? Da li su ove fekalije istinska vrijednost našeg grada?

U prilogu šaljem fotografije, a imate sreću što ne možete osjetiti miris/smrad onoga što se na slikama nalazi.

Ovim putem molim nadležne čiji je ovo zadatak da riješe ovaj problem – naveo je naš sugrađanin čiji je identitet poznat redakciji.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.