„Pan 3 na 3“ ispunio Telex: Najveći basket turnir u BiH ponovo osvojili “Gladijatori”

by admin
| 10:43

Uzbudljivo je bilo jučer na tuzlanskom Telexu gdje se, od 17 do kasnih noćnih sati,  igrala najbolja ulična košarka u okviru najvećeg Street Basketball turnira koje se organizuje u BiH, „Pan 3 na 3“.

Sa prepunih tribina publika je bodrila svoje favorite, a u finalu snage su odmjerile ekipe „Plava poliklinika“ vs „Gladijatori iz Ugljevika“.
Više košarkaškog umijeća ali i sreće imali su Gladijatori iz Ugljevika koji su i ove godine izvojevali pobjedu u Tuzli i osvojili prvu novčanu nagradu u iznosu od čak 3 000KM!

-Sretni smo vrlo zbog pobjede! Unatoč kiši mi smo se dobro snašli na terenu i pobijedili i ove godine. Kiša je utjecala na igru ipak, ali nikako na posjećenost. Publike je bilo čak i više nego prošle godine i sa tribina se čula velika podrška. Sve pohvale još jednom organizatoru koji je omogućio da se turnir organizuje na ovako visokom nivou“, izjavio je Igor Todorovac, kapiten pobjedničke ekipe koja takmičenja nastavlja dalje u Hagu, a potom i u Lozani u nadi da će dogurati i do svjestske završnice u Abu Dabiju.

Drugoplasirana ekipa, „Plava poliklinika“, osvojila je novčanu nagradu u iznosu od 1 000 KM. Nedžad Muratović je i ove godine izdominirao, te je sa pet desetki pobjednik u zakucavanju. Očekuje ga zasluženih 300 KM na potrošačkoj kartici, kao i Nikolu Barana koji je, među 100 takmičara, pokazao da je najbolji „tricaš“.

Za dobru atmosferu na turniru bio je zadužen i popularni Frenkie i FMJam Crew, koji su pozvali raju da se okuša u izazovu „Rap battle-a“. Publici i navijačima, kao dodatnu animaciju, Pan je tokom turnira ponudio brojne nagradne igre.

Kompanija Carlsberg BH i Omladinski košarkaški klub Sloboda iz Tuzle mogu biti ponosni na još jednu uspješnu organizaciju najboljeg turnira u uličnoj košarci u BiH i jugoistočnoj Evropi, u kojem je ove godine učestvovalo 49 ekipa iz BiH i regije.

Više fotografija pogledajte u galeriji na našoj Facebook Fan stranici.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.