Bakir Izetbegović: U Tuzli očekujem promjenu političke opcije i stabilizaciju lokalnog nivoa vlasti

by admin
| 10:28

Gradski odbor Stranke demokratske akcije Tuzla u petak 5. avgusta 2016. godine je Svečanom akademijom u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli obilježio 26. godišnjicu postojanja i djelovanja.

Svečanost je svojim prisustvom uveličao predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratske akcije BiH gospodin Bakir Izetbegović, članovi rukovodstva Stranke na svim nivoima, predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti na kantonalnom, federalnom i državnom nivou, ugledni predstavnici kulturnog, vjerskog i političkog života Tuzle i Tuzlanskog kantona, veliki broj članova i simpatizera Stranke.

U ime Gradskog odbora SDA Tuzla i u svoje lično ime prisutne je pozdravio predsjednik Gradskog odbora SDA Tuzla Sabahudin Imamović, koji je uputio iskrene čestitke i riječi zahvalnosti osnivačima SDA, članovima Izvršnih odbora u proteklom periodu, dosadašnjim predsjednicima Općinskog odbora SDA Tuzla, predsjednicima mjesnih ogranaka, članovima i simpatizerima SDA koji su kroz svih proteklih 26 godina davali doprinos u razvoju i jačanju Stranke demokratske akcije.

” U povodu ovog događaja mogu reći – SDA je spoj slavne prošlosti i svijetle budućnosti. SDA je odigrala ključnu historijsku ulogu u odbrani BiH, njenom opstanku, poslijeratnoj obnovi. Što se tiče sadašnjosti, najjača je stranka u Državi. S obzirom da nam svakodnevno prilaze novi članovi, uglavnom mladi ljudi, ima dakle i svijetlu budućnost.
SDA Tuzle je stasala i rasla u specifičnim tuzlanskim prilikama. Od početka je nasuprot sebe imala jakog političkog protivnika, ali zahvaljujući odanosti naših članova ideji SDA, SDA Tuzle je opstala osvajajući korak po korak političkog prostora pozicionirajući se kao najjača opoziciona stranka u gradu. Zbog osnivanja novih političkih stranaka i nezadovoljstva građana rezultatima aktuelne gradske vlasti, politički ambijent u Tuzli se promijenio u korist opozicije, a rezultati posljednjih općih izbora pokazuju da u gradu Tuzla više nema političke opcije koja je dominantna. Naš cilj u oktobru na predstojećim lokalnim izborima je da budemo pojedinačno najjača politička stranka u gradu , da povećamo broj vijećnika u Gradskom vijeću te da obezbijedimo da naš zajednički kandidat gospodin Bahrudin Hadžiefendić pobijedi u utrci za gradonačelnika. Za realizaciju ovih ciljeva imamo sve što je potrebno. To su, prije svega, jedinstvo i vjera u sopstvene snage. Vjera u ideju i misiju SDA. Volimo ovaj grad, poznajemo njegove probleme i nudimo rješenja. Sve što želimo da napravimo za ovaj grad sadržano je u našoj platformi za lokalne izbore „ – kazao je predsjednik Gradskog odbora SDA Tuzla Sabahudin Imamović.

Prisutnima se obratio i cijenjeni gost, gospodin Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratske akcije BiH, koji je uputio čestitke Gradskom odboru SDA Tuzla.

„ U Gradskom odboru SDA Tuzla prepoznajem jedan kvalitetan i odgovoran rad predsjednika Sabahudina Imamovića. Ja mu čestitam na upornosti, na predanosti, zrelosti i nesebičnosti koju je pokazao prihvatajući na račun svog Gradskog odbora ovu koaliciju sa SBB-om. Ovaj potez će biti izuzetno cijenjen, uvjeren sam, i od glasača.
U Tuzli očekujem promjenu političke opcije i stabilizaciju lokalnog nivoa vlasti. Mislim da će ovdje koalicija SBB-SDA da potvrdi svoju snagu. Za demokratiju je dobro da se promijene oni koji decenijama vladaju jer će to omogućiti jedan napredak i u Tuzli.

SDA u narednom periodu vidim kao jednu zanovljenu stranku. Ne valja previše toga promijeniti odjednom, ali neophodno je uvoditi sve više mladih ljudi, jer oni nose jednu energiju i ideje koje stariji ne mogu da imaju. Oni nam trebaju dati jedan novi impuls i energiju “- istakao je gospodin Bakir Izetbegović.

Velikom broju okupljenih članova i simpatizera SDA predstavljena je i lista od 35 kandidata ove stranke za predstojeće izbore i zajednički kandidat stranaka SDA i SBB za gradonačelnika Grada Tuzle, Bahrudin Hadžiefendić – saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću GO SDA Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.