Kolegij gradonačelnika Tuzle: Projekti komunalne infrastrukture podjednako se rade u svim dijelovima grada

by admin
| 14:35

Danas je održana 38. sjednica Kolegija gradonačelnika Grada Tuzla. Na sjednici su razmatrane Informacija o realizaciji Projekata komunalne infrastrukture za period od 1.1.2015. – 30.6.2016. godine i Informacija o realizaciji projekata komunalne infrastrukture u toku građevinske sezone 2016. godine.

Mirela Uljić, šef Odjeljenja za komunalnu infrastrukturu u Službi za komunalne poslove, izgradnju i poslove MZ, prezentirala je informacije o realizaciji projekata komunalne infrastrukture, po oblastima: vodosnabdijevanje, cestovana infrastruktura, toplifikacija, javna rasvjeta, projekti održavanja, projektovanja i drugi.

U informacijama, koje su dostavljene članovima Kolegija gradonačelnika,  navedeni su nazivi projekata, vrijednosti i status projekta u njegovoj realizaciji.

Iz prezentiranog materijala vidljivo je da je u 2015. godini i u prvoj polovini 2016. godine, sredstvima iz Budžeta Grada Tuzla, te djelimično i grant sredstvima međunarodnih organizacija, realizirano ili se završava više od 120 projekata komunalne infrastrukture, čija je vrijednost oko 14,5 miliona KM. Pored toga, u toku građevinske sezone u 2016. godini, u toku je ili će biti realizirano još oko 120 projekata, čija je ukupna vrijednost skoro 16 miliona KM. Radi se o projektima u koji se, u skladu sa programom kapitalnih projekata, realiziraju na prostoru cijele teritorije grada Tuzla i u svim mjesnim zajednicama.

„Naše je opredjeljenje poštovanje ravnopravnosti svih građana Tuzle, kod odabira i realizacije projekata komunalne infrastrukture i to se iz ovih informacija i vidi. Ovdje se radi o projektima u mjesnim zajednicama Slavinovići, Husino, Dokanj, Centar, Požarnica, Bukinje, Šićki Brod, Breške, Dobrnja, Grabovica, Kreka, Ljubače, Mosnik, Par selo, Simin Han, Tušanj, Kiseljak, Gornja Tuzla, Ljepunice, Kula, Dokanj, Solana, Batva, Ši Selo, Gornja Obodnica, Gornja Lipnica, Stari Grad, Solina i dr. Radi velikog interesovanja građana i veće javnosti rada naše administracije, tražim da se informacije o realiziranim i projektima koji su u toku objave na web stranici Grada Tuzla, kako bismo ovo naše opredjeljenje dokazali i činjenicama, prezentiranim u informacijama Službe za komunalne poslove“, istakao je gradonačelnik Imamović, te dodao da je rad na realizaciji projekata komunalne infrastrukture rezultat rada svih gradskih službi, a posebno Službe za komunalne poslove – saopšteno je iz Gradske uprave.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.