Grad prodao parcelu za 200.000 KM: Na lokaciji „Stupine Ušće“ gradit će se novi stambeno-poslovni objekat

by admin
| 13:24

Danas je potpisan je ugovor između Grada Tuzla i firme „TIM GRADNJA“ doo Tuzla,  o prodaji parcela u vlasništvu Grada Tuzla, ukupne površine od 957 m² , a radi formiranja građevinske parcele za izgradnju stambeno- poslovnog objekta „Blok I“ na lokalitetu „Stupine Ušće“ u Tuzli.

Riječ je o parcelama koje su vlasništvo Grada, ukupne površine 957 m², a za koje će kupac – firma “TIM GRADNJA” doo Tuzla, Odlukom Gradskog vijeća Tuzla od 14.07.2016. godine, u Budžet Grada Tuzla u roku od 15 dana od dana potpisivanja ovog ugovora uplatiti utvrđenu kupoprodajnu cijenu u iznosu od 200.970,00 KM, dok će na osnovu pripadajućih naknada – renti za gradsko građevinsko zemljište, u Budžet Grada Tuzla biti  uplaćeno još oko 800.000,00 KM.

Gradonačelnik  Grada Tuzla Jasmin Imamović kazao je za medije da je ovo veoma lijepa vijest za građane Tuzle , jer se radi o važnom ugovoru za budućnost grada Tuzla i vrlo vrijednoj investiciji u iznosu od oko 20 miliona KM.  

„Nema razvoja bez ekspanzije gradnje i kontinuiranog rada na izradi regulacionih planova, kako bi grad  bio spreman za nove investitore, a jedna veća investicija i zadovoljni investitori privući će drugu investiciju“, zaključio je gradonačenik, te dodao da će sredstva od milion maraka, koliko će u Budžet Grada Tuzla biti uplaćeno po osnovu ovog ugovora, biti usmjerena za gradnju istočne tribine stadiona „Tušanj“.

Direktor firme „TIM GRADNJA“ doo Tuzla, Latif Mešić, kazao je da je riječ o projektu koji je jako bitan za grad Tuzlu i BiH, iz razloga što će biti kreirana nova radna mjesta,  u toku same izgradnje objekta, kao i radna mjesta  koja se odnose na opsluživanje objekta nakon njegove izgradnje.

Nakon potpisivanja ugovora uslijediti će izrada idejnog i glavnog projekta i pribavljanje građevinske dozvole, nakon čega će započeti radovi na izgradnji objekta.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.