U susret turniru “Pan 3 na 3”: Frenkie pozvao raju na Telex i obećao dobru zabavu!

by admin
| 10:44

Pred nama je prvi augustovski vikend koji će u Tuzli ostati zapamćen po sjajnoj igri i druženju na najvećem turniru ulične košarke koji se organizuje u BiH „Pan 3 na 3“.

Broj ekipa koje učestvuju ove godine kao i novčani iznos planiran za pobjednički tim značajno je veći, zbog čega se očekuje još napetija igra na terenu i još veća nervoza na navijačkim tribinama.

Za glavnu nagradu, koja iznosi čak 3 000 KM, takmičit će se 51 ekipa, a igrači nam dolaze iz svih krajeva BiH ali i regije, potvrdili su iz kompanije Carlsberg BH, koja drugu godinu zaredom uspješno organizuje ovo takmičenje u saradnji sa Omladinskim košarkaškim klubom Sloboda iz Tuzle.

Na sportskom igralištu Telex start je u subotu u 11 sati, a finalno proglašenje pobjednika je u nedjelju u kasnim večernjim satima. Mnogobrojne ekipe, čak i u internacionalnom sastavu, izaći će na teren i igrati na jedan koš po sistemu 3 na 3.

Prošlogodišnji pobjednik, ex Yu ekipa, koju predvodi Bosanac Igor Todorović, „Gladijatori iz Ugljevika“, prijavila se na takmičenje ponovo ponukana sjajnim iskustvom. „Sve je bilo na vrhunskom nivou prošle godine, od organizacije, dočeka i dobrodošlice, do samog takmičenja i atmosfere koja tamo vlada. Mi smo učestvovali na turnirima širom Evrope. Bili smo u Belgiji, Danskoj, Austriji, Srbiji, ali turnir „Pan 3 na 3“ u Tuzli prednjači definitivno. Pobjeda nas je dodatno oduševila jer je nismo očekivali pored tolike konkurencije. Prijavili smo se opet i jedva čekam vikend i takmičenje“, podijelio je sa nama Todorović.

Među atraktivnim košarkaškim izazovima planirano je i takmičenje u šutiranju trojki, takmičenje u zakucavanju, pogodi za Slobodu, 1-2-3 Pan takmičenje u šutiranju na koš, ali i „rap battle“. „Prošle godine je bila odlična zabava: super ekipa, odlična muzika, grafiti i naravno vrhunska košarka. Definitivno odlična cjelodnevna zabava, tako da pozivam svu raju da nam se opet pridruži na tuzlanskom Telexu. Očekujemo dobre tekme i fino druženje! „poručio je Frenkie koji je i ove godine, uz FMJam Crew, zadužen za muzički program. Brojna iznenađenja i nagrade Pan je pripremio i za navijače i posjetitelje turnira. Još jedan motiv za super vikend u Tuzli, zar ne?!

(Tuzlainfo.ba)