MUP TK: U pretresu ugostiteljskog objekta pronađeno više pakovanja droge

by admin
| 8:21

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a (PU/PS Živinice) su u nedjelju 31.07.2016.godine u Živinicama u ugostiteljskom objektu izvršili službenu radnju “Privremeno ograničenje kretanja osoba na određenom području ili određenom objektu”, gdje su izvršili pregled 22 zatečene osobe.

Ovom prilikom kod A.J., rođen 1987.godine je pronađeno i privremeno oduzeto šest manjih pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “amfetamin speed”. O navedenom je obaviješten kantonalni tužilac, a nad licem je u službenim prostorijama izvršena kriminalistička obrada.

Dana, 01.08.2016.godine policijski službenici su, uz saglasnost kantonalnog tužioca i naredbu sudije za prethodni postupak Općinskog suda Živinice, izvršili pretres kuće u Živinicama koju koristi A.J., kojom prilikom su pronađena i privremeno oduzeta četiri pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “amfetamin speed” i jedna digitalna vaga (za koju se lice E.B., rođen 1990.godine koji je zatečen u kući izjasnio da je njegova).

Nakon izvršenog pretresa, oba lica i pronađena materija (ukupne količine oko 170 grama) su uz Izvještaj predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona, zbog postojanja osnova sumnje da je A.J. počinio krivično djelo Neovlaštenja proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1 Krivičnog zakona FBiH i zbog postojanja osnova sumnje da je E.B. počinio krivično djelo Sprečavanje dokazivanja iz člana 349. stav 2 Krivičnog zakona FBiH – saopšteno je iz MUP-a TK.

(Tuzlainfo.ba)