Pristupili Sindikatu solidarnosti TK: Grupa zaposlenika d.d. GiPS Tuzla osnovala novi sindikat

by admin
| 15:20

Grupa zaposlenika d.d. GiPS Tuzla poslije nedavno održane press konferencije na kojoj je javno istakla da pristupajuPris, održala je i osnivačku skupštinu 30.7.2016. i izabrala rukovodstvo koje će u narednom periodu predstavljati radnike, koji su se učlanili u Sindikat solidarnosti.

– Razlog formiranja ovog sindikata jeste krajnje nemaran i neodgovran rad većinskog Sindikata sabraćaja i veza FBiH u d.d. GiPS Tuzla u vremenskom periodu u kojem je donošen Zakon o radu i ostali podzakonski pravni akti koji su u vezi sa gore pomenutim Zakonom. Pozivamo i ostale zaposlenike d.d. GiPS Tuzle koji nisu članovi Sindikata solidarnosti da se učlane u organizaciju Sindikata solidarnosti (podružnicu d.d. GiPS Tuzla) koji će u narednom periodu:

1. Obaviti razgovor sa upravom društva i dogovoriti dalji rad i funkcionisanje ovog sindikata u okviru d.d. GiPS Tuzla prema važećim normama aktuelnog Zakona o radu

2. Predsjedništvo novoformiranog Sindikata solidarnosti (podružnica d.d. GiPS Tuzla) zajedno sa Sindikatom solidarnosti TK će uzeti aktivno učešće u sindikalnoj problematici i u izradi Granskog kolektvnog ugovora putem raznih inicijativa (press konferencije i saopštenja) – istaknuto je u saopštenju Predsjedništv< Sindikata solidarnosti d.d. GiPS Tuzla, koje potpisuje predsjednik, Husejn Karić.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.