Počele pripreme: Grad Tuzla uključen u organizaciju osvećenja obnovljenog hrama u Požarnici

by admin
| 16:11

Povodom manifestacije osvećenja obnovljenog hrama Vaznesenja Gospodnjeg u Požarnici i održavanja Ilindanskog sabora, koja će biti održana 02. 08. 2016. godine, danas, 28. 07. 2016. godine, u prostorijama Grada Tuzla održan je sastanak organizacionog odbora za realizaciju ove manifestacije.

Sastanku su, pored gradonačelnika Jasmina Imamovića i paroha tuzlansko, oca Milana Topića, prisustvovali predstavnici PU Tuzla, gradskih službi, javnih komunalnih preduzeća, Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla i JZNU Doma zdravlja sa poliklinikom „Dr. Mustafa Šehović“  Tuzla.

Na sastanku su dogovorene aktivnosti koje je potrebno provesti kako bi se obezbjedili svi neophodni  komunalni, tehnički i bezbjedonosni uslovi za uspješnu realizaciju navedene manifestacije. Ovom prilikom, paroh tuzlanski, otac Milan, zahvalio je gradonačelniku i Gradskoj upravi na podršci u organizaciji ovog značajnog događaja, ali i na podršci u obnovi crkve u Požarnici, izgradnji crkve u Crnom Blatu, kao i obnovi Svetosavskog i Parohijskog doma i drugim sličnim aktivnostima Pravoslavne crkve u Tuzli.

„Ponosan sam što je Tuzla najmultikulturalniji grad u Bosni i Hercegovini i ako bi Tuzla prestala biti takvom, bojim se da bi to mogao biti kraj za Bosnu i Hercegovinu“, istakao je gradonačelnik Jasmin Imamović, dodajući kako Grad Tuzla podržava sve vjerske zajednice, a pogotovo obnovu i izgradnju vjerskih objekata, što je veoma važno, kako sa stanovišta poštivanja ljudskih prava i sloboda, tako i očuvanja kulturno-historijskog naslijeđa

Nakon sastanka, članovi organizacionog odbora posjetili su lokaciju na kojoj se nalazi  hram Vaznesenja Gospodnjeg u Požarnici i dogovorili konkretne aktivnosti, kako bi svečanost u nedjelju, 02.08.2016. protekla u što boljem redu – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.