MZ Breške: Mještani skupili dio novca za put, a onda ih vlasti i izvođač prevarili

by admin
| 5:10

Članovi Odbora Naše stranke u Tuzli Zvjezdan Karadžin i Jasmin Alić posjetili su, na poziv mještana, naselje Šabani u mjesnoj zajednici Breške.

„Razlog naše posjete bilo je nezadovoljstvo mještana sa kvalitetom radova na asfaltiranom putu prema lokalnom mezarju. Kako su nam mještani ovog naselja kazali, oni su za ovu dionicu puta izdvojili sredstva u iznosu od 7000 KM, a po principu „marka na marku“ iz gradskog budžeta izdvojen je ostatak novca. Iako su mještani prikupili novac još prije pet godina, radovi su zbog kašnjenja Općine završeno tek prošle godine. A osim toga asfalt je toliko nekvalitetno urađen da se golom rukom, prstom mogu iskopati rupe na njemu“, kazao je Karadžin.

„O načinu izvođenja radova govori i podatak da su radovi izvođeni kasno noću i pod svjetlom mobitela te da su isti bili prekinuti od strane građana koji su već tada pretpostavili šta će se dešavati i o kakvoj je krađi riječ. U toku izvođenja puteva, radi smanenja troškova, iskopano zemljište iz kanala su izvođači radova jednostavno nabacivali u susjedne parcele umjesto odvoza kamionima“, kazao je Jasmin Alić.

Naša stranka Tuzla smatra da je odgovornost na gradskim vlastima Tuzle, koje su birale izvođača, a koji je napravio ogromne propuste i potpuno neprofesionalno uradio posao.

„S obzirom da su građani sami prikupljali novac, preuzivši time dio obaveza Općine, smatramo nedopustivim izigravanje njihovog povjerenja. Jedino moguće rješenje sada je potpuna rekonstrukcija puta i Naša stranka će se u gradskim institucijama svom snagom zalagati za pravedno rješenje i obeštećenje mještana“, zaključio je Zvjezdan Karadžin, a prenosi web stranica nasastranka.ba.

(Tuzlainfo.ba)