Sutra Otvoreni dan BIT Centra: Prezentacija infrastrukture i uspješnih primjera

by admin
| 7:30

Udruženje za razvoj NERDA, te BIT Centar kao partneri na projektu „Jačanje poslovnog okruženja za više malih i srednjih preduzeća u Tuzli i susjednim općinama – BESt4SMEs“, sutra organizuju Otvoreni dan BIT Centra.

Događaj će se održati u Tuzli, u četvrtak, 28. jula, 2016. godine od 12.00 do 14.00 sati (BIT Centar 1, Trg Slobode 16, Tuzla).

Događaj će okupiti predstavnike općina s područja sjeveroistočne BiH, projektnih partnera, lokalnih organizacija koje su usmjerene na ekonomski razvoj, nadležnih ministarstava i drugih institucija i bit će usmjeren usmjeren na teme: Poduzetnička infrastruktura, BIT Centar kao primjer dobre prakse i Uspješni primjeri korisnika BIT Centra

Također, cilj je ukazati i na potrebu jačanja saradnje među lokalnim vlastima te razmijena iskustva o mjerama podrške koje opštine/općine u BiH mogu kreirati za razvoj poduzetništva.

Poticanjem poduzetništva povećava se privredna aktivnost, nivo zaposlenosti, a time i životni standard stanovništva. Lokalne vlasti mogu imati različite programe za poboljšanje poduzetničke dinamike, naročito za pomoć poduzećima u osnivanju, promjenu lokalne poslovne klime, pomoć pri saradnji i povećanju nivoa inovacija.  Važno mjesto u tim nastojanjima imaju upravo Centri za podršku poduzetništvu sa inkubacionim kapacitetima. Upravo zbog toga biti će veoma interesantno dobiti uvid u poslovnu filozofiju ovog Centra te dobiti ostale korisne informacije od rukovodstva Centra koji se s pravom smatra jednim od najuspješnijih u svojoj oblasti u regiji jugoistočne evrope.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.