”Lajk za pametnu energiju”: Večeras u Tuzli edukativno-zabavni događaj za najmlađe

by admin
| 5:30

Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u saradnji sa Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Švedskom ambasadom u BiH, Fondom za zaštitu okoliša Federacije BiH i Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, već treću godinu implementira projekat iz oblasti energetske efikasnosti pod nazivom GED – Zeleni ekonomski razvoj.

Tim povodom, u cilju promocije značaja energetske efikasnosti djeci i mladima večeras, 27. jula 2016. godine održat će se edukativno-zabavni događaj pod sloganom ”Lajk za pametnu energiju” koji organizira UNDP u saradnji sa partnerima na Trgu slobode u Tuzli, u periodu od 18:00 do 21:00 sat.

Na edukativno-zabavnom događaju svi posjetioci će saznati na koje načine mogupametno koristiti energiju, a zaštitno lice kampanje ”Lajk za pametnu energiju”, Profesor Atom, dijelit će stručne savjete i edukativne brošure o zaštiti okoliša i energetskoj održivosti. Sve učesnike u kvizu znanja očekuju brojne nagrade.

Cilj projekta ”Zeleni ekonomski razvoj” je smanjiti trošenje javnih sredstava na potrošnju energije i vode u javnim objektima, osigurati finansijske mehanizme za ulaganje u infrastrukturne mjere energetske efikasnosti, uz istovremeno stvaranje „zelenih radnih mjesta“, te osigurati održiv ekonomski razvoj.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.