Angažovano 285 policajaca: MUP TK realizovao opštu kontrolu učesnika u saobraćaju

by admin
| 19:28

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a su postupajući prema Okvirnom planu Uprave policije na povećanju stepena sigurnosti svih građana, u petak (22.07.2016.godine) u zonama odgovornosti petnaest policijskih stanica MUP-a TK-a proveli sveobuhvatnu opštu kontrolu svih učesnika u saobraćaju.

Pojačane operativne aktivnosti policije provedene su u tri ciklusa u vremenskom periodu od 12,00 do 20,30 sati (kontrola brzine kretanja vozila, opšta kontrola svih učesnika u saobraćaju/prolazak kroz punkt i selektivna kontrola) na ukupno 84 lokacije na području Tuzlanskog kantona, u kojima je bilo angažovano ukupno 287 policijskih službenika.

Tokom realizacije planskih aktivnosti ostvareni su sljedeći rezultati: kontrolisano je ukupno 1377 vozila i vozača, evidentirana su 133 prekrašaja vezano za kontrolu brzine kretanja i 267 ostalih prekršaja (preticanje na nedozvoljenim mjestima, vožnja neregistrovanih vozila, korištenje mobitela u toku vožnje, nevezanje pojasa i dr.), izvršen je pregled 619 lica i vozila kojom prilikom je policija oduzela 7 predmeta.

Uprava policije MUP-a TK-a će u narednom periodu, pored redovnih aktivnosti, nastaviti provoditi i pojačane kontrole učesnika u saobraćaju prema predviđenoj dinamici, s ciljem povećanja sigurnosti na području Tuzlanskog kantona.

Svim učesnicima u saobraćaju savjetujemo oprezniju i sporiju vožnju i da poštuju saobraćajna pravila i propise, kako bi zaštitili sebe, lica koja prevoze, te druge učesnike u saobraćaju.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.