Najbolji bh. košarkaši se pripremaju u Tuzli: Vlada TK pomogla sa 20.000 KM

by admin
| 6:50

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se sinoć u Tuzli gdje će u narednom periodu obaviti pripreme za nastup u kvalifikacijama za Eurobasket 2017. godine. Na poziv selektora Damira Mulaomerovića odazvala se većina igrača, dok će se Nurkić i Teletović ekipi priključiti početkom augusta.

Najavljeno je i da će Edin Atić na pripreme kasniti dva dana, kao i Nemanja Gordić, a Alex Renfro stiže 1. augusta. Prvi trening planiran je za sutra u SKPC “Mejdan” u Tuzli.
Nakon dolaska igrača, održan je i kratki sastanak na kojem je selektor Mulaomerović govorio o planiranim aktivnostima u narednom periodu.

Predstavljen je stručni štab, liječnički tim koji će voditi računa o zdravlju košarkaša, a prisutne igrače je pozdravio i premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić, zaželivši im dobrodošlicu u grad soli.

„U ime Vlade Tuzlanskog kantona, koja je i generalni pokrovitelj košarkaške utakmice BiH – Rusija, dobrodošli u Tuzlu. Svi mi vjerujemo o Vas i sigurni smo da ćete, uz naše NBA reprezentativce koji će ovih dana da vam se pridruže, dati svoj maksimum i kvalificirati se na Evropsko prvenstvo u košarci naredne godine. Time ćete usrećiti sve nas i cijelu državu” rekao je premijer Gutić.

Reprezentacija BiH u Tuzli će raditi do početka augusta kada je planirana prijateljska utakmica sa Slovenijom u Celju, a 7. augusta će nastaviti pripreme u Svetom Martinu na Muri.

U Sloveniji će također odigrati turnir na kojem će nastupiti domaća selekcija, te Belgija i Portugal. Poslije Slovenije, reprezentacija BiH će nastupiti na turniru u Skoplju zajedno sa selekcijama Makedonije, Belgije i Crne Gore. Povratak u Tuzlu planiran je za 20. august i tu će reprezentacija boraviti do kraja kvalifikacijskog perioda.
Reprezentacija BiH će u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo igrati protiv Rusije i Švedske.

Prvi meč zakazan je za 31. augusta u Rusiji, a 3. septembra naša reprezentacija dočekuje selekciju Švedske. Nakon toga slijedi domaći meč protiv Rusije, a 14 septembra gostovanje u Švedskoj.

Vlada Tuzlanskog kantona, pripreme reprezentacije i organiziju utakmice u Tuzli je podržala sa 20.000 KM.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.