Sloboda startala pobjedom: Krpić s dva gola za 25 minuta presudio Olimpicu

by admin
| 18:39

Nogometaši Slobode bili su sigurni u prvom kolu Lige 12 protiv Olimpica, te su slavili rezultatom 3:0.
Imali su igrači Slobode veliku ulogu favorita protiv Olimpica, kojem se zbog financijskih problema predviđa jako teška sezona, pa na kraju i ne čudi pobjeda Tuzlaka.

Crveno-crni su pobjednika riješili za svega 25 minuta, a junak pobjede Slobode bio je robusni napadač Sulejman Krpić. Krpić je prvo u 14. minuti pogodio glavom s nekoliko metara na dobar ubačaj Veselinovića, a u 25. minuti je izašao sam na golmana Bandovića i lako poentirao, nakon što je prethodno Mahir Karić napravio veliku grešku. Mogao je Olimpic da smanji u završnici prvog dijela, ali udarac Karića sjajno brani Bobić.

U nastavku je Sloboda mirnije igrala, čuvala sigurno vodstvo, dok Olimpic nije imao ništa da ponudi na Tušnju. Mogao je Stjepanović u 67. da postigne pogodak i otkloni sve dileme oko pobjednika, ali je promašio prazan gol iz doduše teške pozicije, nakon što je Bandović napravio grešku.

Do kraja utakmice nismo mogli da uživamo u kvalitetnom nogometu, mada je Sloboda u finišu došla do trećeg gola. Ordagić sjajno izborio penal, a Kostić je bio siguran s 11 metara za konačnih 3:0. U drugom kolu Sloboda ide u goste Širokom, dok će Olimpic ugostiti ekipu Željezničara.

Sloboda – Olimpic 3:0 (Krpić 14, 25, Kostić 89 – penal)

Sloboda: Bobić, Đidić, Karić, Efendić, Krpić, Ordagić, Stjepanović, Mehidić, Todorović, Veselinović, Merzić.

Olimpic: Bandović, Šahović, Regoje, Kobiljar, Karić, Hadžić, Rastoka, Isić, Lelić, Udovičić, Vrdoljak.

(TI/sportsport.ba)