Brodolom 10: Dubioza Kolektiv zapalila tuzlansku publiku! (FOTO)

by admin
| 13:30

Festivalsko izdanje Brodoloma počelo je sinoć, koncertima bendova Rock School Blues Band i Dubioza Kolektiv, na Live stageu.

Premijerni nastup pred tuzlanskom publikom imao je sastav mladih muzičara iz Mostara, koji su odličnim izborom i savršenom izvedbom, nekih od najbolji rock i blues hitova, oduševili mnogobrojnu publiku, koja ih je pozvala na bis, te sa scene ispratila aplauzom.

Nešto iza 23:30 počeo je nastup grupe Dubioza Kolektiv, koja je istog momenta zapalila okupljenu masu. Izlazak na scenu pratile su ovacije i gromoglasan aplauz koji se širio masom.

Hitovi su se izmjenjivali, a masa je odjekivala, pjevajuči iz sve snage. Nakon nekoliko godina pauze, publika se istinski zaželila energične svirke, najpopularnijeg benda u regionu. O tome koliko je Dubioza slušana i popularna svjedoči vrhunac večeri, kada su na scenu pozvali najmlađe posjetioce, koji su došli u pratnji svojih roditelja, da im se pridruže na sceni i skupa otpjevaju hit ”Kažu”.

Komentari posjetilaca, koji su se mogli čuti poslije nastupa su da atmosfera na jednom koncertu, u Tuzli, dugo vremena nije bila bolja.

Večeras je na programu elektronska muzika, kada se očekuje maksimalan broj posjetilaca u bijelom. James Zabiela, Joeski, Goran Emkić i After Afair, čine formulu koja garantuje plesnu atmosferu do ranih jutarnjih sati.

Nabavite svoje ulaznice na vrijeme, na ovlašetnim prodajnim mjestima, kako bi ste izbjegli gužvu na ulazu.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.