Kemokop demantuje Sindikat solidarnosti: Ne odlažemo opasni otpad u Polihem, nanesena nam je šteta!

by admin
| 17:36

Na adresu našeg portala danas je stigao dopis firme Kemokop d.o.o. Tuzla, sestrinske firme Kemokop iz Hrvatske, kojim iz ove firme demantuju, prema njihovim navodima, lažne tvrdnje bivših radnika Polihema o skladištenju opasnog otpada u krugu firme Polihem od strane firme Kemokop iz Hrvatske.

U dopisu/pismu medijima je navedeno:

Optužbe od strane bivših radnike firme Polihem su neistinite, čime je proizrokovana teška povreda ugleda naše firme, te odgovorno tvrdimo da naša firma Kemokop d.o.o. Tuzla, ne odlaže ne odlaže nikakav opasan otpad i otrovne materije u krugu firme Polihem.

Trenutno razmatramo opciju da u saradnji sa advokatima pokrenemo tužbu zbog narušavanja ugleda naše firme, te ćemo konačnu odluku donijeti u narednih nekoliko dana.

Upoznati smo s činjenicom da se u krugu firme Polihem nalazi opasan otpad koji nastao tijekom rada i obavljanja prizvodnje spomenute firme, ali naša firma nema nikakve veze sa tim. Trenutno imamo iznajmljeno skladište u prostorima firme Polihem, ali za djelatnost koja nema nikakve veze sa opasnim otpadom i otrovnim materijama.

Između ostalog, naša firma se bavi uslugama upravljanja otpadom, te posjeduje sve validne dozvole od nadležnih ministarstava. Opasni otpad se sukladno važećim propisima, sakuplja na teritoriju FBiH, privremeno skladišti u ovlaštenom skaldištu, koje se ne nalazi u krugu firme Polihem, te se odvozi na konačno zbrinjavanje, pretežito u zemlje Europske unije.

Riječ je o kontrolisanom procesu koje obavlja naše stručno osoblje, te sukladno važećim zakonskim propisima posjedijemo važeću opremu za tu vrstu posla, a podložni smo i redovnim inspekcijskim nadzorima i do sada nismo imali pritužbi na naš rad – navedeno je u dopisu firme Kemokop d.o.o. Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.