Saradnja na više projekata: Ministarstvo saobraćaja TK i Visoka škola CMS potpisali sporazum

by admin
| 7:45

Uspostavljanje međusobne saradnje u oblasti obrazovanja i struke, prije svega iz oblasti saobraćaja, ali i oblasti turizma i ugostiteljstva, te potpisivanje sprazuma o obrazovnoj i stručnoj saradnji između Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona i Visoke škole CMS Centar za multidisciplinarne studije Tuzla bile su teme jučer održanog sastanka predstavnika Visoke škole CMS Centar za multidisciplinarne studije Tuzla sa ministrom trgovine, turizma i saobraćaja Mirsadom Gluhićem.

Potpisnici sporazuma usaglasili su se da postoji zajednički interes za unaprijeđivanjem saradnje u oblasti edukacije i naučnog istraživanja, a naročito kroz organiziranje zajedničkih naučno – istraživačkih aktivnosti, simpozija, seminara, radionica, razmjenu stručnih i naučnih informacija kroz razmjenu časopisa, elektronskih časopisa, publikacija, udžbeničke literature i drugog stručnog materijala, resursa i usluga na osnovu reciprociteta, izradu zajedničkih istraživačkih projekata, poticaja aktivnosti od zajedničkog interesa obje institucije kao i drugih oblika saradnje od zajedničkog interesa.

U ime Visoke škole “CMS – Centar za multidisciplinarne studije” iz Tuzle Sporazum je potpisao direktor prof. dr. sc. Esad Mušanović, a sastanku je prisustvovao i pomoćnik ministra sa zaobraćaj Nenad Lukanović – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)