Prijave u toku: Tuzla će ponovo biti domaćin najvećeg turnira ulične košarke u BiH

by admin
| 21:56

Voliš košarku?! Igraš dobro, još bolje zakucavaš? Imaš provjeren tim uz sebe koji voli izazove, a nagrada od 3 000 KM zvuči ti vrlo primamljivo? Ako su tvoji odgovori potvrdni, obavezno budi sudionikom drugog po redu najvećeg bh. takmičenja u uličnoj košarci „Pan 3 na 3“ koji će se održati 6. i 7. augusta u Tuzli.

I ove godine kompanija Carlsberg BH, sa svojim dobro poznatim brendom Pan, u saradnji sa Omladinskim košarkaškim klubom Sloboda iz Tuzle, organizuje „Pan 3 na 3 – Street Basketball turnir” koji će se odigrati na terenu TTC Telex u Tuzli prvog vikenda u mjesecu augustu.

Ekipe igraju na jedan koš po sistemu 3 na 3 i pobjednički tim osvaja novčanu nagrada od čak 3 000 KM! Nagrada za drugo mjesto je 1 000 KM, a za najboljeg tricaša i najbolje zakucavanje planirana je novčana nagrada od 300 KM.

Osim želje za igrom, nagradama i dobrom zabavom, bitno je da si punoljetan i da ispuniš prijavnicu i već imaš sve što je potrebno za učešće na ovom sjajnom takmičenju!

Popunjavanjem prijavnice u prostorijama OKK Sloboda ili na Facebook stranici Pan BiH, prijavi svoj tim najkasnije do 1. 8. 2016. godine.

Finale turnira odigrat će se u nedjelju, 7. 8. s početkom u 20:30 h kada će se znati ko osvaja prvu, najvrijedniju novčanu nagradu. No pored  turnirskog dijela, tokom oba dana vikenda pred učesnike postavit će se niz drugih, atraktivnih košakraških izazova. Bit će održano i takmičenje u šutiranju trojki, takmičenje u zakucavanju, pogodi za Slobodu, 1-2-3 Pan takmičenje u šutiranju na koš, ali i takmičenje u repanju na sjajan navijački tekst.

Planirane su i brojne druge interesantne igre, a za gledaoce turnira i navijače, Pan je pripremio nagrade iznenađenja i odličnu zabavu uz muzički program za koji su zaduženi  Frenkie i FMJam Crew.

Prošlogodišnji turnir oduševio je Tuzlake i sve one koji su došli da svoje košarkaško umijeće pokažu u gradu soli, ili da u svojstvu publike podrže ekipu na terenu.

„Prošle godine turnir ulične košarke u Tuzli donio je pravu sportsku zabavu. Organizacija je zaista bila na visokom nivou. Ove godine želimo biti još bolji i zato pozivamo sve da se prijave i zajedno uz Pan slave košarku, sportski duh, zabave se uz sjajnu muziku i nagradna takmičenja“, poručio je Dino Bajrić, Trade Marketing Specialist kompanije Carlsberg BH.

Pogledajte kako je izgledao prvi „Pan 3 na 3 – Street Basketball turnir“ i vjerujemo da ćete pronaći dovoljno inspiracija da prijavite svoju ekipu i Tuzlu posjetite i ovaj put, 6. i 7. augusta: 

(Tuzlainfo.ba)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.