Ove godine manje mjesta: Uskoro konkurs za prijem u studentske domove Univerziteta u Tuzli

by admin
| 7:18

Novu akademsku godinu, studenti u Studentskom centru u Tuzli će započeti u obnovljenim prostorijama. Na Paviljonu jedan Studentskog centra u Tuzli zamijenjen je krov i vanjska stolarija. Rekonstruisani su i mokri čvorovi.

“U tom sjevernom krilu sada je to znatno bolje. Renovirano je sve, uljepšane su kupaonice i prostorije u kojima studenti borave. Potrudilii smo se da uslovi budu puno ljepši nego što su bili”, rekao je Husein Matović, direktor Studentskog centra Univerziteta u Tuzli.

Studentski centar u Tuzli sačinjavaju tri doma sa više od 500 smještajnih  kapaciteta. Zbog radova na obnovi objekta, u posljednje dvije godine, broj mjesta je smanjen.

“Naši kapaciteti su 550 mjesta. U zadnje dvije godine prinuđeni smo, upravo zbog tih radova, da naše kapacitete smanjimo na oko 430 mjesta”, naglašava Matović.

Cijena boravka u Srudentskom centru je 280 KM. Studenti plaćaju jednu trećinu ukupne cijene. Dvije trećine plaća Vlada kantona iz kojeg studenti dolaze.

“Ono što studenti sami plaćaju je iznos od 91 KM mjesečno. Razliku u cijeni plaćaju Vlade njihovih kantona iz kojih dolaze, konkretno njihova Ministarstva finansija i to je iznos od 189 KM”, kaže Matović.

O uslovima boravka u Studentskom centru brine 27 uposlenih.  U novoj akademskoj godini, planirana je rekonstrukcija južnog dijela objekta – piše RTVTK.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.