Wizz Air povećava broj letova Tuzle: Uskoro nova linija za Njemačku i prva za Dansku

by admin
| 12:44

Wizz Air, najveći niskobudžetni avio prevoznik u Centralnoj i Istočnoj Evropi, objavio je danas dvije nove rute iz Tuzle za Billund i Berlin-Schoenefeld na kojima bi letovi otpočeli 31. oktobra i 17. decembra.

Letovi bi se obavljali dva puta sedmično tj. ponedeljkom i petkom za Billund (Danska) i utorkom i subotom za Berlin-Schoenefeld (Njemačka). Karte za letove na novim rutama su već u prodaji i mogu se kupiti na wizzair.com po cijeni od samo  BAM 29.99*.

Billund je sjedište Lego Grupacije i takođe je poznat po tematskom parku – Legoland. Grad je popularna destinacija za turiste, posebno porodice sa djecom. Od 2009. godine grad je poznat i po Lalandia Billund centru sa vodenim parkom. Mnoge druge atrakcije se takođe mogu pronaći na ovoj destinaciji – kao što su Givskud Zoo i Kongernes Jelling – dom viking kraljeva.

Sa svojom kulturom, političkim, medijskim i naučnim sadržajima Berlin je jedna od najpopularnijih destinacija za turiste. Grad je poznat po svojim festivalima, raznolikosti arhitekture, noćnom životu, savremenoj umjetnosti, pružajući pri tome širok izbor kulturnih programa. Približno jednu trećinu gradske površine čine parkovi, vrtovi i jezera što Berlin čini savršenim izborom za putnike koji vole razgledavanje grada a da su pri tome okruženi prirodom. Grad je i poslovno središte za visoke tehnologije, inžinjering, elektroniku i farmaceutske kompanije čineći ga tako idealnom destinacijom za poslovne putnike.

Prvi let Wizz Air-a sa aerodroma Tuzla obavljen je 2013.godine. Naglašavajući predanost ove avio kompanije tržištu BiH u junu 2015.godine aerodrom Tuzla je postao 19-ta baza Wizz Air-a kreirajući tako veliki broj radnih mjesta na lokalnom nivou pri čemu je BiH postala 11-ta zemlja u kojoj je avio kompanija uspostavila bazne operacije. Na našim jeftinim letovima već je prevezeno preko 600.000 bosanskohercegovačkih putnika i sa ovim novim rutama u Danskoj i Njemačkoj Wizz Air će za putovanje iz BiH imati u ponudi ukupno 10 ruta u 5 zemalja.

Tamara Vallois, voditeljica odjela komunikacija u Wizz Air-u je izjavila: “Oduševljeni smo jer se danas najavljuju dvije nove atraktivne destinacije iz Tuzle. Mi smo donijeli niske cijene u Bosnu i Hercegovinu još u 2013. godini, a samo nekoliko godina nakon toga Tuzla je postala stabilna baza sa već deset atraktivnih niskotarifnih ruta koje su na raspolaganju našim klijentima širom BiH. Niskotarifne veze sa pet zemalja u Evropi potiču lokalno tržište stvaranjem novih radnih mjesta u zrakoplovstvu i ugostiteljskoj djelatnosti, jačanje poslovnih odnosa između zemalja i donosi ljudima priliku da po povoljnim cijenama otkriju čari fantastičnih evropskih gradova. Naše najnovije rute će povezati Tuzlu sa gradovima Billund u Danskoj i Berlin-Schoenefeld u Njemačkoj a naše profesionalne bosanske posade se unaprijed raduju mnogim sretnim putnicima na našoj mladoj floti zrakoplova i novim rutama tokom nadolazeće jeseni.“

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.