Rekonstrukcija puta Tuzla – Čelić: Otvorena nova dionica, Dokanj “bliže” Tuzli

by admin
| 17:07

Danas je svečano otvorena rekonstruisana dionica regionalnog puta R-459 Tuzla – Lovački dom – Čelić.

Za rekonstrukciju ovih 1.200 metara JU Direkcija regionalnih cesta TK je izdvojila oko 900.000 KM, a nakon realizacije ove dionice nastavlja se rekonstrukcija dodatnih 500 metara na istoj trasi, istaknuto je danas.

„Ovim projektom kvalitetnom putnom infrastrukturom nastojimo direktno povezati Tuzlu i Čelić, te se time na još jedan način približiti rijeci Savi i Evropskoj uniji. S druge strane ova dionica puta umnogome će olakšati putnu komunikaciju mještana Mjesne zajednice Dokanj sa centrom grada Tuzla”, rekao je ovom prilikom premijer Gutić.

„Realizaciju ovog projekta mnogo su pomogli mještani Doknja. Ekspeditivnim rješavanjem imovinsko – pravnih odnosa i društveno odgovornim ponašanjem doprinijeli su da se projekat veoma brzo realizira” rekao je direktor Direkcije Agan Delibajrić.

Ovim povodom predsjedniku Mjesne zajednice uručena je zahvalnica. Također, Ivanu Grgiću, stanovniku ove mjesne zajednice uručena je Zahvalnica za nesebičan doprinos pri realizaciji projekta, te spašavanju ljudskih života i dobara.

Naime, Grgić je na lokalitetu gdje su izvođeni radovi uočio i pravovremeno prijavio određenu količinu eksploziva, čija bi eksplozija mogla ugroziti život radnika ali i ljudi koji stanuju u blizini – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.