Prijem za delegaciju FK Sloboda: Premijer Gutić obećao veću podršku

by admin
| 11:46

Položaj Fudbalskog kluba Sloboda, stanje u Klubu i planovi za naredni period, kao i mogućnosti na koje Kantonalna vlada može podržati ovaj klub, bili su teme današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića, ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zlatana Muratovića i sekretara ministarstva unutrašnjih poslova Safeta Begića sa predstavnicima FK Sloboda Tuzla.

Premijer Gutić je predsjedniku FK Sloboda Azmiru Husiću i šefu stručnog štaba Husrefu Musemiću čestitaona uspjehu koji su fudbaleri i uprava  FK Sloboda ostvarili u prošloj sezoni i zaželio još uspješniju narednu sezonu koja starta već ovog vikenda.

„FK Sloboda je brend Tuzlanskog kantona i mi mu se kao takvom moramo odnositi. Kroz program raspodjele sredstava za sport ove godine ćemo Slobodu nastojati što bolje pozicionirati, s jedne strane da pokažemo da vrednujemo njihov prošlosezonski uspjeh, a s druge strane da im pomognemo da ove godine rezultati budu još i bolji“ rekao je premijer Gutić i dodao da će Vlada u narednom periodu nastojati da u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova TK, reguliše obaveze koje Sloboda ima iz prethodnog perioda, a koje se tiču obezbjeđenja utakmica.

„Također, u narednom periodu planiramo i rekonstrukcijom Vlade Tuzlanskog kantona i otvaranjem posebnog ministarstva koje će se baviti pitanjima kulture sporta i mladih, više pažnje posvetiti oblasti sporta“, najavio je buduće aktivnosti premijer Gutić.

Ministar Muratović ovom prilikom je predstavnike Slobode upoznao i sa aktivnošću Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, a koja se odnosi na izradu Registra sportskih klubova, čime bi se trebao steći bolji uvid u rad sportskih kolektiva u Kantonu, procijeniti njihova perspektivnost, a time i pozicija u okviru programa podrške sportskim kolektivima.

Predsjednik Husić se premijeru i članovima Vlade zahvalio na prijemu i podršci koju iskazuju prema Fudbalskom klubu Sloboda, te istakao očekivanje da FK Sloboda ove godine u Tuzlu konačno donese trofej – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.