Počinju radovi: U Ši Selu rekonstrukcija ulice i vodovodne mreže, na Slatini sanacija trotoara

by admin
| 12:09

Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica grada Tuzla, danas se oglasila obavješnjem u kojem navode da će se u narednom periodu, u trajanju od 60 dana, počevši od 18.07.2016. godine, izvoditi radovi u više tuzlanskih naselja.

Radovi će se u tom terminu izvoditi na rekonstrukciji ulice Vukovarska u mjesnoj zajednici Ši Selo, u Tuzli, u sklopu kojih će JKP „Vodovod i kanalizacija“ Tuzla vršiti zamjenu instalacija primarne vodovodne mreže. U toku izvođenja radova će biti djelimično otežan i pješački i kolski saobraćaj.

Također, počevši od 18.07.2016. godine, u trajanju od 90 dana, počevši od 18.07.2016. godine, izvoditi radovi na rekonstrukciji trotoara, pješačkih površina i arhitektonskih barijera na više lokacija na području grada Tuzla, a sve u cilju bezbjednijeg pješačkog saobraćaja.

Prva lokacija je naselje Slatina. U toku izvođenja radova će biti djelimično otežan pješački saobraćaj. Također, obavještavamo građane da svoja vozila prakiraju na označenim parking mjestima, radi neometanog pristupa opremi i mehanizaciji izvođača radova.

Mole se gradjani da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i slijede upustva o kretanju od strane ovlaštenih lica PU Tuzla i izvođača radova.

O budućim lokacijama izvođenja radova građani će biti blagovremeno obaviješteni – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.