Koristit će je i građani MZ Kula: U Domu penzionera Tuzla uskoro savremena ambulanta

by admin
| 17:27

Tuzlanski Dom penzionera uskoro će postati bogatiji za savremenu ambulantu porodične medicine. Radovi su u toku, a pored korisnika Doma, nova ambulanta bit će na raspolaganju i građanima naselja Kula, koji do sada nisu imali dostupnu ovakvu jednu zdravstvenu ustanovu u neposrednoj blizini, piše bportal.ba.

-U sklopu realizacije projekta poboljšanja usluga korisnicima Doma penzionera, zajedno sa Gradskom upravom, Domom zdravlja Tuzla i Gradskim apotekama ušli smo u projekat, a to je da otvorimu jednu ovakvu ambulantu, koja će biti namijenjena i građanima mjesne zajednice Kula – kazao je Mirsad Bakalović, direktor Doma ponezionera Tuzla.

Na prostoru od 150 kvadratnih metara tako će uskoro biti opremljena moderna ordinacija ali i zdravstvena apoteka, čime će usluga biti potpuna. Na taj način, ovo će biti jedna od najvećih ambulanti porodične medicine na području grada.

-Građevinski radovi u vidu pregrađivanja prostorija i postavljanja instalacija grijanja već su gotovi. Ambulanta će imati dvije ordinacije u kojima će raditi dva doktora, te prostorija za intervencije, a radno vrijeme će biti isto kao i u drugim ambulantama, dok će korisnici Doma imati i dodatne termine – istakao je Bakalović.

Završetak radova, te opremanje nove zdravstvene ustanove, trebalo biti završeno za nešto više od mjesec dana, tako da bi nova ambulanta mogla biti otvorena već u augustu ili početkom septembra.

(Tuzlainfo.ba)