Planiran upis 100 studenata: U Tuzli otvorena Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra

by admin
| 12:43

Danas je u Tuzli otvorena Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra. Riječ je o  jedinstvenom četverogodišnjem studijskom programu, koji čini spoj teorije i praktičnih  znanja i vještina. Osnivač  ove visoke škole je ugledna edukativno–konsultantska kuća FINconsult, koja već 12 godina uspješno radi na stručnom osposobljavanju i edukaciji finansijsko-računovodstvenih profesionalaca u Bosni i Hercegovini.

„Nakon 12 godina uspješnog rada napravili smo novi iskorak i sve svoje resurse, znanja i iskustva zajednici stavili na raspolaganje kroz otvaranje Visoke škole za finansije i računovodstvo-FINra. Radit ćemo na terenu na kojem smo najjači. Obezbjedili smo našim studentima vrhunske predavače i najbolje uslove za rad, izvrsne mogućnosti za praktičnu obuku i pristup svemu onome što FINconsult radi, a što im može pomoći u školovanju. Između, ostalog to je i licenca za pristup biblioteci od 14 500 stručnih knjiga, koju smo obezbjedili zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji sa Ebsco kompanijom“ rekao je na današnjoj svečanosti direktor Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra doc.dr. Ismet Kalić i kao poseban kvalitet ove škole istaknuo opredjeljenje da studente, a sutra finansijske i računovodstvene stručnjake, podržavaju i nakon završetka studija.

Otvaranju visoke škole za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli prisustvovali su brojni gosti, iz cijele Bosne i Hercegovine i regiona. Osim dr. Kalića, gostima su se obratili i prof. dr. Slobodan Vidaković,  član Uredničkog kolegija Časopisa „Poslovni konsultant“ i dugogodišnji saradnik FINconsulta, predstavnik Ebsco kompanije za jugoistočnu Evropu Dragan Nikolić, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi Tuzlanskog kantona Zlatana Muratovića i premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić.

Za akademsku 2016/2017. godinu Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra planira upisati 100 studenata. Oni će se školovati u okviru dva smjera Računovodstvo, revizija i porezi odnosno Finansije, bankarstvo i osiguranje.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.