Par Selo Cup: Peti malonogometni turnir i ove godine okuplja 24 ekipe

by admin
| 11:28

Još dvadesetak dana ostalo je do otvorenja petog turnira Per Selo Cup, jednog od najznačajnijih malonogometnih turnira u BiH.

Svečano otvorenje turnira uz bogat kulturni program planirao je u petak 5. 8.2016. godine.

Ove godine Par Selo Cup okupit će dvadeset i četiri ekipe iz cijele BiH, ali i Srbije i Hrvatske, uz mnogo novina što Peti Par Selo Cup čini još boljim i bogatijim. Naime, osim standardnog dijela, natjecanje će se održati i u dvije nove kategorije. Priliku da snage odmjere imat će Veterani – stariji od 35 godina, ali i oni najmlađi.

Do sada je prijavljeno 18 ekipa, a vremena da se prijavi još njih šest ima do 31. jula/srpnja. Izvlačenje ekipa će biti održano 3. augusta/kolovoza u prostorijama Osnovne škole Pasci u 20. 00 sati.

Organizatori ovogodišnji turnir žele učiniti posebnim i još boljim. O tome najbolje svjedoče prestižne nagrade. Ove godine nagrada za prvo mjesto iznosi 4000 KM, za drugo mjesto 1000. Trećeplasirani će osvojiti 500 KM, a za četvrto mjesto osigurana je nagrada od 100 KM. Oni najbolji, pored novčane nagrade dobit će diplomu i pehar. Uz novčane nagrade bit će dodijeljene i nagrade za najboljeg igrača turnira, najboljeg strijelca, najboljeg golmana i fairplay ekipu u iznosu od po 100 KM.

Također,  nagrade će dobiti Veterani i oni najmlađi.

Treba naglasiti da je ovaj malonogometni turnir prerastao u prestižan turnir BiH  koji nosi najvrjednije nagrade, pomogao je obnovi stadiona u Par Selu, te je najvažniji projekt Udruge mladih „Par Selo – Dubrave“ koja djeluje u ovom mjestu.

Potencjalni učesnici dodatne informacje mogu dobiti kod Borisa Filipovića na broj 061 496-344.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.