Velike gužve na ulazima: Panonska jezera danas posjetilo 15.390 gostiju!

by admin
| 19:12

Danas je kompleks slanih jezera u Tuzli posjetilo 15.390 gostiju, što je ovogodišnji rekord.

Tokom protekla prva tri topla sunčana dana u nizu, zabilježena je posjeta od 33.500 gostiju, a kako ističu domaćini velika posjeta nije uzrkovala niti jedan značajniji incident koji bi mogao pokvariti odmor i ugođaj gostima.

-Izvinjavamo se gostima koji su danas u jutarnjim satima duže čekali na ulazak u Panoniku na Zapadnoj kapiji, kada je u samo sat vremena, došao veliki broj autobusa sa gostima iz cijele BiH i susjednih zemalja. Otvaranjem sedam prodajnih mjesta na dvije ulazne kapije, učinili smo sve što je u našoj moći da omogućimo brži ulaz na Panonska jezera, ali je na Zapadnoj kapiji sa četiri prodajna mjesta ulaznica, ipak u jutarnjim satima došlo do gužve i nešto dužeg čekanja na ulaz – ističu iz Pannonice.

Izgradnjom treće ulazne kapije na Panonska jezera, trebao bi se riješiti problem vikend gužvi na ulazu i znatno rasteretiti pritisak na postojeće dvije ulazne kapije, ali i omogućiti bolje puteve evakuacije za  veliki broj ljudi u slučaju poremećaja bezbjednosti i dešavanja prirodnih nepogoda.

Panonska jezera rade u i sutra, u ponedeljak 11. 7. 2016. uz poštivanje proglašenog Dana žalosti u BiH.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.