Tradicionalno u “Maršu mira”: Učesnicima se pridružilo i 60 službenika MUP-a TK

by admin
| 8:44

Uz podršku menadžmenta MUP-a TK-a i u saradnji sa Sindikatom policije MUP-a TK oko 60 službenika ovog Ministarstva i članova njihovih porodica, danas se u mjestu Nezuk, općina Sapna, priključilo brojnim učesnicima “Marša mira – Srebrenica 2016”, u okviru obilježavanja 21. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

Prije priključivanja drugim učesnicima navedenog pohoda u Nezuku, službenici MUP-a TK-a su se u jutarnjim satima okupili ispred zgrade sjedišta MUP-a u Tuzli, gdje su ih ispratili , policijski komesar Fadil Šljivić sa saradnicima i predsjednik Sindikata policije MUP-a TK-a Dževad Velagić , koji su dali punu podršku ovom hrabrom i humanom pohodu i zaželjeli svima uspješan dolazak u Potočare.

Policijski službenici MUP-a TK-a u okviru svojih nadležnosti, kao i prethodnih godina, zajedno sa drugim policijskim agencijama, dati podršku i uzeti učešće u obezbjeđenju predstojeće komemoracije povodom obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici, kako bi ista prošla u najboljem mogućem redu.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.