Igrajte i pomozite: Narednog vikenda u Dragodolu turnir za malu Zaru Sivčević

by admin
| 20:28

Forum mladih Gradske organizacije SDP Tuzla 9. i 10. jula 2016. godine organizuje malonogometni humanitarni turnir za našu malu hrabru sugrađanku Zaru Sivčević na poligonu Dragodol Tuzla.

Turnir će se igrati po principu 5+1, kotizacija za ekipu iznosi 50 KM a sav prikupljeni prihod će se uplatiti na račun Gordani Sivčević, mami male Zare.

Hrabra desetogodišnja djevojčica Zara Sivčević, koju su ljekari po rođenju otpisali jer boluje od cerebralne paralize, napreduje iz dana u dan i na njenom putu da pravi samostalne korake naš Forum je učestvovao više puta realizirajući akcije, koncert a evo i turnir humanitarnog karaktera.

Kako bi hodala sama, svaki dan Zara ide na razne terapije koje su nerijetko bolne, a kako bi uspjela na svom “putu ka zvijezdama” otputovala je u Antaliju na Alpha-Therapie, holističku metodu delfinoterapije. Za terapiju je potrebno 3.900 eura plus novac za putovanje do Antalije i smještaj.

Bračni par Sivčević snalazi se na razne načine. Gordana pravi lutke već godinama i zovu se “Lutka za Zaru”. Izrađene su od prekrasnih materijala koje dobijaju na poklon, a doniraju ih brojni ljudi iz Slovenije. Prodaje odjeću za djecu i unikatne salvete. Također, Gordana je napisala i knjigu “Tamo gdje je zagrljaj, tamo je dom”. Sav zarađeni novac troše na liječenje i Zarino obrazovanje u CIRIUS-u. Zara ide u školu, govori slovenski, spretnija je na računaru od odraslijih od sebe i obožava muziku. Vozi bicikl, ortopedski, pliva, ustaje na noge i stane. I čeka svoj dan.

Budite i vi dio priče, formirajte ekipu i zaigrajmo za Zaru!

Prijaviti se možete na brojeve telefona:
062 180 447
062 916 203
kao i na e-mail [email protected].

Prijave traju do 7.7.2016. godine a izvlačenje parova je 8.7.2016. u 19:00 sati u prostorijama MZ Centar Tuzla!